Staande handmixer

Staande handmixer

Een staande handmixer met een ronddraaiende kom is heel erg handig om te hebben. Zo kan je slagroom kloppen terwijl je ondertussen wat anders kan doen. Ook heel handig om zelf mayonaise te maken, want je hebt je handen vrij om heel langzaam de olie bij de losgeklopte eidooiers te druppelen. Je moet wel een redelijke portie mayonaise maken, want anders werkt dit minder goed.

In heel wat keto recepten gebruik je stijfgeklopte eiwitten om je gerecht volume te geven. Hier kan je daar meer over lezen. Zo kan je broodjes, zoals piadine of oopsie broodjes met eiwitten maken, maar ook Italiaanse wolken eieren of pastei bakjes met champignonragaout. Als je mayonaise hebt gemaakt, hou je eiwitten over, waarmee je Haagse Bluf kan maken.

Je kan natuurlijk de handmixer ook van de mixvoet afhalen en dan heb je een losse handmixer. Voor sommige dingen is dit namelijk handiger, bijvoorbeeld als je een kleine hoeveelheid mayonaise wilt maken.

Waar let je op?

Als je een staande handmixer koopt dan zijn er een aantal dingen die echt heel handig zijn en je wilt dus dat je mixer die dingen heeft/kan.

Verschillende snelheden

Ik vind het heel belangrijk dat je de snelheid van je mixer goed kan regelen. Je wilt vaak op een lage stand beginnen, vooral als je iets duns aan het mixen bent wat anders misschien heel erg gaat spetteren. Dus een aantal verschillende snelheden die je makkelijk kan instellen is een must.

Turbo/puls knop

Een turbo knop is ook heel handig. Ik gebruik die vooral voor slagroom kloppen. Ik begin op een iets lagere stand en zet zodra de slagroom iets dikker wordt de stand op zijn hoogst en de turbo knop aan. Zo heb je heel snel mooie dikke slagroom die je makkelijk kan opspuiten met een spuitzak.

Vermogen

Ik weet dat de meningen hierover verschillen, maar ik heb het liefst een mixer van 450 Watt of hoger. Het zal best zo zijn dat je een prima mixer met minder vermogen zal kunnen vinden, maar in mijn ervaring zijn dit meestal de goedkopere mixers en mixen ze veel minder snel en soms gewoon minder goed. Zelfs voor slagroom kloppen vind ik dit flink wat uitmaken, je wilt dat de mixer je tijd bespaart.

Vaatwasserbestendig

Niet alle mixers hebben kommen en gardes die in de vaatwasser mogen. Als dit wel kan is dat natuurlijk een stuk handiger, ook al heb je het zo met de hand afgewassen.

Stevig, maar compact

Het is belangrijk dat je staande mixer stevig staat als je op de hoogste stand aan het mixen bent. De kom draait rond, maar de rest blijft mooi stevig staan. Het is ook belangrijk dat je staande mixer zo compact mogelijk is, anders staat je keuken binnen de kortste keren vol. Je wilt hem makkelijk bij de hand hebben, want dan zal je hem veel vaker gaan gebruiken. Daarom vind ik het belangrijk dat de mixer compact is en ook niet te zwaar, zodat je hem ook makkelijk op een wat hogere plaats kan opbergen.

Accessoires

Als je je handmixer vaak gebruikt of een keer te zwaar deeg hebt gemaakt, dan kan het zijn dat je garde beschadigd. Ik vind het dan een groot voordeel als je een nieuwe garde tegen een betaalbare prijs kan bestellen. Bij sommige mixers is je garde dan bijna even duur als een nieuwe mixer en dat is natuurlijk heel verkwistend. Dit kan dus ook een aandachtspunt zijn als je een mixer besluit te kopen.

Mijn keuze

Er zijn meerdere goede handmixers met een mixvoet te koop. Check wel goed de specificaties, ze adverteren allemaal dat ze heel krachtig zijn, maar de ene kan wel degelijk meer dan de andere.

Zelf vind ik de Bosch MFQ36460 ErgoMixx een heel prettige mixer. Bosch is een goed merk, het is een krachtige en goed regelbare mixer en hij is mooi compact. De kom schuift echt helemaal in de mixvoet en daardoor neemt hij een stuk minder ruimte in. Bovendien is de handmixer lekker licht en dat is wel zo fijn als je hem langere tijd vast moet houden om iets met de hand te mixen.

De accessoires zoals gardes (eierkloppers) of bijvoorbeeld de kom (al zie ik niet hoe die kapot zou kunnen gaan) kan je makkelijk los online bij www.bosch-home.nl/ bestellen, mocht dit nodig zijn. Je hoeft in zo’n situatie dus niet een compleet nieuwe mixer te kopen, wel zo fijn!

Al met al vind ik dit dus een echte aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.