Bordje met een gepocheert ei met wat peper

Gepocheerd ei

Gepocheerd ei is een lekker alternatief voor een gekookt eitje, gebakken ei of roerei. De truc is om te zorgen dat het eigeel nog wat vloeibaar is.

Het is helemaal niet moeilijk om een ei te pocheren. Hier kan je stap voor stap kijken hoe je een ei pocheert. Probeer het een keer!

Op het keto dieet probeer je voedzame voeding te eten, je eet dus niet alleen omdat het lekker is, maar vooral omdat je je lichaam de juiste voedingsstoffen wilt geven.

Lekker bij je ontbijt of lunch

Een ei pocheren is heel snel. Je kan het dus makkelijk maken als je haast hebt en even een snel ontbijt wilt maken, maar het is natuurlijk ook heel lekker bij een uitgebreid ontbijt of een lekkere brunch.

Zelf eet ik gepocheerd ei met een Oopsie broodje met Hollandaise saus en eventueel een plak ham erbij. Dat is een Amerikaans ontbijt-recept: Eggs Benedict.

Gepocheerd ei is natuurlijk ook lekker op een supersnel broodje of keto beschuitje met roomboter. En dat is nog sneller en nog makkelijker. Het is ook heel lekker op avocado of asperges of bij een biefstukje of een tartaartje.

Bordje met een gepocheerd ei

Gepocheerd ei

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 9 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 64kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel blijven koken.
    Pan met kokend water en azijn
  • Breek het eerste ei voorzichtig in een kom of beker.
    Kom met soeplepel met daarin een ei
  • Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
    ei pocheren
  • Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
  • Herhaal voor de andere eieren (maak ze dus één voor één!)

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 64kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vetten: 4g | Sodium: 63mg | Kalium: 61mg | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 25mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 5mg | Fosfor: 87mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 56% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 38%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.