Ketotella wrap

Tja een wrap kan natuurlijk hartig zijn, maar dat hoeft niet. Gewoon een laagje roomkaas of mascarpone erop smeren en dan wat ketotella of chia jam of wat vers fruit en je hebt een heerlijke ‘zoete’ wrap.

Deze ketotella wrap is weer eens wat anders dan een broodje voor ontbijt of lunch. En natuurlijk kan je deze wrap ook makkelijk meenemen naar werk of school.

Ketotella

Deze wrap vul je met mascarpone en ketotella. Ketotella maak je zelf met hazelnootpasta, 85% Hands Off my chocolate chocolade en room. Het is heel simpel om te maken, klik hier voor het recept.  Je kan het ook heel goed in een glazen potje in de koelkast bewaren. Als je het keto dieet nog niet zo heel lang volgt, dan kan het zijn dat je ketotella niet echt heel zoet vindt. Je smaak verandert als je het keto dieet langere tijd volgt, je gaat dan de natuurlijke zoetheid in bijvoorbeeld zuivelproducten herkennen. Dit is echter een proces en gebeurt dus niet van de ene op de andere dag.

Wat je echter kan doen is wat gesmolten kokosolie aan je ketotella toevoegen of de roomboter om je wrap te maken vervangen door kokosolie. Dit geeft een mildere en minder donkere chocolade smaak. Ik zou dit eerder doen dan stevia of andere ‘natuurlijke’ zoetstoffen gebruiken.

Ook bij wafels, poffertjes, pannenkoeken, etc.

Ketotella is natuurlijk heel lekker op een wrap of een broodje, maar ook op een pannenkoekje, bij poffertjes of op of door wafels.

Echt een must voor elke keto chocolade liefhebber!

Bord met plakjes ketotella wrap

Ketotella wrap

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch, Snel keto ontbijt, Gebak, chocolaatjes en koekjes, Keto brood (glutenvrij)
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 268kcal

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel slagroom
  • 0.5 theelepel roomboter of kokosolie
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 eetlepel ketotella

Instructies

  • Zet de koekenpan op een hoog vuur.
  • Klop het ei goed los met de room.
  • Doe de boter in de hete koekenpan en zet het vuur nu op laag. De boter zal heel snel smelten.
    Hete pan met boter ingevet
  • Zodra de boter gesmolten is, direct het beslag voor de wrap in de pan doen. Het beslag goed over de pan verspreiden door de pan even te kantelen. Doe een deksel op de pan en zet het vuur op matig-laag.
    Eibeslag in koekenpan met deksel
  • Maak met een spatel de zijkanten van de wrap voorzichtig los van de rand van de pan en leg op een bord of snijplank. Laat de wrap even een beetje afkoelen.
    Eierwrap op een houten snijplank
  • Besmeer de wrap met de mascarpone en de ketotella. Rol hem op en snij in plakjes. Eet smakelijk!
    Wrap met mascarpone en ketotella

Nutrition

Calorieën: 268kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 8g | Vetten: 25g | Sodium: 103mg | Kalium: 73mg | Vitamine A: 941IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 77mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 6mg | Fosfor: 97mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 86% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 12%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.