Keto poffertjes maak je niet met bloem maar met ricotta of met zelfgemaakte verse kaas. Het is namelijk ontzettend makkelijk en snel om zelf verse kaas te maken!

Klik hier voor mijn YouTube instructie video.

Psyllium bevat vooral veel vezels

Het lijkt misschien dat dit recept heel hoog in koolhydraten is. Dit komt door het gebruik van psyllium vezels. Psyllium bevat relatief veel koolhydraten maar deze koolhydraten komen niet in de vorm van suiker of zetmeel, maar in de vorm van vezels. Deze vezels zetten uit en maken je beslag een stuk steviger. Je zal merken dat hoe langer je het beslag laat staan, hoe steviger het wordt. De hoeveelheid netto koolhydraten in dit recept maakt dat het prima binnen het keto dieet past.

Macro’s

Deze poffertjes bevatten minder vet vergeleken met mijn standaard keto poffertjes recept. Dit komt doordat je geen slagroom gebruikt.

Dit recept is vooral geschikt als je al langere tijd in ketose bent en dus in staat bent om je eigen lichaamsvet te verbranden. Je hebt dan minder vetten in je voeding nodig en je macro’s zijn daarom anders. Dit is waarom de fat-adapted menu’s andere macro’s hebben dan de keto starter menu’s.

Keto poffertjes met frambozen

 • Gietijzeren poffertjespan
 • handmixer
 • 4 eieren
 • 250 gram ricotta ((of zelfgemaakte verse kaas))
 • 1 eetlepel psylliumvezels ((Livinggreens psyllium vezels of de Notenshop))
 • 0.5 theelepel bakpoeder
 • 0.25 theelepel vanille extract ((optioneel))
 • 30 gram roomboter ((snij in een staaf van het pak roomboter))
 • 100 gram frambozen
 1. Klop de eieren los in een kom.

 2. Als je je eigen ricotta hebt gemaakt, gebruik dan een staafmixer of handmixer totdat er geen/weinig klontjes meer zijn. Als je ricotta uit de winkel hebt hoeft dit niet.

 3. Voeg nu de ricotta, de bakpoeder, vanille extract en de psyllium aan de kom met losgeklopte eieren toe en meng goed door elkaar met de handmixer. 4. Laat het beslag [timer minutes=5]5 minuten[/timer] staan, zodat het wat steviger wordt. 5. Verwarm een gietijzeren poffertjespan op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Gebruik een staafje koude roomboter om de pan mee in te vetten. 6. Doe nu een halve eetlepel beslag in elk vakje in de pan. Draai het vuur nu lager! 7. Bak het poffertje [timer minutes=2]2-4 minuten[/timer] op de ene kant (afhankelijk van hoe groot het poffertje is). Als de bovenkant droog begint te worden het poffertje met twee theelepeltjes omdraaien en de andere kant bakken. Herhaal totdat al het beslag op is. Je zal merken dat dit steeds makkelijker gaat. 8. De poffertjes die klaar zijn om een voorverwarmd bord (met heet water afgespoeld en afgedroogd of voorverwarmd in de oven op 50°) leggen en afdekken met aluminium folie. 9. Was de frambozen en dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Serveer de poffertjes met de frambozen.Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch, Party food
Nederlands

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *