Ketotella (keto nutella)

Hazelnootwafels met ketotella

Klik hier om direct naar het recept voor ketotella (keto nutella oftewel keto chocolade-hazelnootpasta) te gaan.

Nutella is eigenlijk chocolade-hazelnootpasta met gigantisch veel toegevoegde suiker. Helemaal niet gezond dus.

Maak daarom je ketotella, gezonde hazelnootpasta zonder toevoegingen, goede kwaliteit chocolade en room.

Niet moeilijk en nog veel lekkerder ook!

Ketotella: hazelnootpasta, gesmolten chocolade en room

Om je eigen Nutella te maken heb je een goede kwaliteit hazelnootpasta nodig en natuurlijk goede chocolade met zo min mogelijk koolhydraten.

Verder doe ik er room bij om de chocolade-hazelnootpasta lekker smeuig en goed smeerbaar te maken. Room bevat ook wat koolhydraten (melksuikers) en maakt de pasta ietsje zoeter.

Hazelnootpasta: zelf maken of kant-en-klaar kopen

Je kan natuurlijk je eigen hazelnootpasta maken, door hazelnoten te roosteren en die vervolgens in een goede keukenmachine fijn te malen totdat je een mooie hazelnootpasta krijgt. Als je dit wilt doen, dan kan je mooie hazelnoten bij Bas Boer Noten bestellen. Klik hier voor een kortingscode. Zelf doe ik dit het liefste. Ik vind namelijk dat bij veel kant-en-klare hazelnootpasta’s de olie die er bovenop drijft er vaak lastig doorheen te mengen is. Dit maakt het moeilijker om een mooie gladde chocolade-hazelnootpasta te maken.

Toch kan je ook wel goede kwaliteit hazelnootpasta zonder toevoegingen kopen. Ik gebruik zelf soms deze Body&Fit hazelnootpasta.

Hazelnootpasta kan je net als amandelpasta of pindakaas gebruiken. Je kan het gebruiken om deze chocolade-hazelnootpasta te maken, maar je kan het ook aan koffie of chocolademelk toevoegen of als ingrediënt aan koekjes, toetjes, chocolaatjes etc. toevoegen.

Room om je chocolade-hazelnootpasta smeuig te maken

Je kan chocolade-hazelnootpasta met alleen gesmolten chocolade en hazelnootpasta maken, maar die pasta is wel heel dik en moeilijk smeerbaar.

Daarom doe ik er room bij. Ik voeg de room in scheutjes toe, zodat de chocolade-hazelnootpasta de room steeds goed op kan nemen en het een mooie gladde pasta kan worden. Dus elke keer goed roeren voordat je meer room toevoegt. Zorg terwijl je dit doet dat de pan al van het vuur af is!

85% Hands Off my chocolate

Ik gebruik zelf 85% Hands Off my chocolate. Deze chocolade is bij de Jumbo en Albert Heijn verkrijgbaar. Niet alle 85% chocolade bevat weinig koolhydraten en van alle chocolade die ik geprobeerd heb, vind ik deze het prettigst om mee te werken.

Het is niet alleen relatief laag in koolhydraten, maar wordt ook niet te bitter. Hij smelt ook mooi.

Ik gebruik deze chocolade ook om truffels en chocolaatjes mee te maken en in verschillende soorten pudding, zoals lava cake.

Ik smelt de chocolade in een au bain-marie pan. Dit zorgt ervoor dat de chocolade niet kan verbranden. Chocolade die te heet wordt, wordt namelijk bitter.

Magnetron

Als je geen au bain-marie pan hebt, kan je chocola eventueel in de magnetron smelten.

Doe dit steeds heel kort en stop op tijd. Ik zou het ook niet op de hoogste stand van de magnetron doen.

Lekker als beleg of bij wafels, poffertjes of pannenkoeken

Ketotella is natuurlijk heel lekker op een broodje of beschuitje. Zelf vind ik het ook heel lekker op wafels, bijvoorbeeld op deze hazelnootwafels, bij poffertjes en bij pannenkoeken.

 

Recept Afdrukken
Keto chocolade-hazelnootpasta (nutella)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Maaltijd Broodbeleg
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Maaltijd Broodbeleg
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Instructies
  1. Breek de chocola in stukjes of snij in stukjes.
    85% Hands Off my chocolate
  2. Zet de au bain marie-pan op hoog vuur. Zorg dat het water in de onderste pan, de bovenste pan niet aanraakt, want dan wordt de bovenste pan te heet en kan de chocolade verbranden!
    Een au bain marie pan om chocolade mee te smelten
  3. Doe de stukjes chocola in de bovenste pan.
  4. Laat de chocolade helemaal smelten en roer af en toe even door, je wilt geen klontjes.
  5. Zodra de chocolade gesmolten is, het vuur laag zetten. Voeg nu de hazelnootpasta toe. De hazelnootpasta moet door de chocola heen smelten dus roer goed door.
  6. Zet het vuur nu helemaal uit en haal de pan eventueel helemaal van het vuur af. Voeg de room in kleine scheutjes aan de au bain-marie pan toe. Roer steeds goed door, zodat de chocoladepasta alle room heeft opgenomen.
  7. Blijf de room in scheutjes toevoegen en blijf steeds goed roeren. Je bent in feite een ganache aan het maken. Eerst ziet de chocoladepasta er nog vrij ruw en niet smeuig uit.
  8. Ga door met room toevoegen totdat je een hele mooie glanzende chocoladepasta hebt. Als dit niet mooi lukt, bijvoorbeeld omdat er veel olie bij de hazelnootpasta zat, doe het mengsel dan in een kom en klop het goed met een handmixer totdat je een mooie gladde massa hebt gekregen.
    Zelf keto nutella maken
  9. Schenk de warme chocolade-hazelnootpasta in een glazen pot. Laat afkoelen voordat je de deksel erop doet en bewaar in de koelkast.
    Keto nutella maken
Notities
Voedingswaarde
Keto chocolade-hazelnootpasta (nutella)
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 92 Calorieën uit Vetten 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 9g 14%
Verzadigd Vet 4g 20%
Totaal Koolhydraten 2g 1%
Suikers 1g
Eiwitten 1g 2%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.