Deze wafels maak je met hazelnootmeel in plaats van amandelmeel. Hazelnootmeel is namelijk nog lager in koolhydraten dan amandelmeel en gek genoeg vind ik het toch van nature al wat zoeter smaken dan bijvoorbeeld amandelmeel. Wafels gemaakt van hazelnootmeel zijn wel wat donkerder van kleur dan wafels gemaakt met amandelmeel.

Ik vind een kokossmaak zelf niet zo lekker met hazelnoot, dus in plaats van kokosmelk heb ik gewone melk gebruikt. Gewone melk bevat wel wat meer koolhydraten, maar ik gebruik maar weinig per portie, dus het maakt niet zo veel uit.

Gewone melk is minder dik dan kokosmelk en daarom heb ik de hoeveelheid psyllium in deze wafels verdubbeld. Toch is het beslag vloeibaarder dan het beslag van de amandelmeel wafels. Met het bakken maakt het niet uit, je krijgt prima wafels en ze smaken heerlijk.

Keto hazelnoot wafels

Lekker met ketotella (keto nutella), frambozen en slagroom

Deze wafels zijn natuurlijk superlekker met ketotellaa, maar ook met mandarijnenjam of verse frambozen en slagroom.

Lekker als brunch op een zondagochtend!

Keto wafels met hazelnootmeel

  • 2 eieren
  • 100 gram hazelnootmeel
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  1. Verwarm het wafelijzer voor. Als je een Cloer wafelijzer gebruikt, verwarm het dan voor op stand 3.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar heen, voeg de bakpoeder door een zeefje toe, zodat het makkelijk met de ander ingrediënten mengt.
  3. Voeg nu de eieren en melk toe en meng alles goed door elkaar heen.
  4. Laat het beslag een minuut of 5 staan zodat het een beetje dikker wordt. Het wordt niet zo dik als mijn andere wafelbeslag, maar dat geeft niet. Als je begint met wafels te maken, zet je Cloer wafelijzer dan op stand 4 en houdt het de rest van de tijd op stand 4.

[nutrition-label]

Ik ga uit van 2 wafels per persoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *