Lekker ontbijten met keto pannenkoeken

Keto pannenkoeken met slagroom

Deze heerlijke pannenkoekjes zijn zonder meel gemaakt, er zit zelfs geen kokosmeel of amandelmeel in. Super ketogeen dus, natuurlijk glutenvrij, heel lekker en snel klaar.

Keto pannenkoeken of keto pannenkoekjes

Lekker ontbijten met keto pannenkoeken

De truc is om deze keto pannenkoeken op een matig vuur te bakken. Verder helpt het om ze niet te groot (en niet te dik) te maken, dus misschien kan ik ze beter keto pannenkoekjes noemen in plaats van keto pannenkoeken. Door ze niet te groot te maken, kan je ze namelijk veel makkelijker keren. Probeer ze pas te keren als je ziet dat de bovenkant wat steviger begint te worden.

Dit is geen gerecht als je haast hebt, de pannenkoekjes moeten echt een aantal minuten per kant op matig vuur bakken. Als je ze te snel probeert te keren kunnen ze uit elkaar vallen en dat is natuurlijk jammer.

Cottage cheese

Het belangrijkste ingrediënt in deze pannenkoekjes is cottage cheese. Veel cottage cheese past goed binnen het keto dieet, al moet je wel even op het etiket kijken hoeveel koolhydraten de cottage cheese bevat of lees eerst mijn cottage cheese review.

Met slagroom en fruit of keto-nutella of chia jam of keto hagelslag

Keto frambozen chia jam

Zelf vind ik deze keto pannenkoekjes heel lekker met slagroom, keto-nutella of chia-jam.

Ze zijn natuurlijk ook lekker met vers geklopte slagroom en bosvruchten, zoals frambozen of een paar aardbeien of bosbessen.

Hagelslag

Keto hagelslag

Je kan ook je eigen hagelslag maken door wat chocolade over de pannenkoekjes te raspen. Ik gebruik het liefst 85% Hands Off my chocolate. Het is heel lekkere chocolade, maar bevat veel minder koolhydraten dat de meeste andere 85% (of zelfs hoger!) chocolade. Je kan het bij de Jumbo kopen.

Als je niet ketogeen maar koolhydraat-arm eet, kan je natuurlijk van allerlei soorten fruit erbij eten.

Kookring

Het helpt om een kookring te gebruiken, want daardoor houd je de pannenkoekjes kleiner en kan je ze dus makkelijker draaien.  Bovendien vind ik dat het ook mooier staat.

Siliconen kookring in de vorm van een hart

Door een kookring te gebruiken krijg je een stevigere en mooie ronde pannenkoek. Ik vet de kookring meestal eerst even in met wat boter (milde olijfolie of kokosvet kan ook).

Zelf gebruik ik deze kookringen. Voor deze pannenkoekjes wil je namelijk een wat grotere kookring hebben. De kleinere kookringen kan je voor andere dingen gebruiken, bijvoorbeeld om een dip mooi te presenteren (mooi rondje) of rijst, etc.

Je kan natuurlijk ook leuke siliconen kookringen in de vorm van een bloem of hart gebruiken!

Lekker ontbijten met keto pannenkoeken

Keto pannenkoeken met slagroom

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 506kcal

Ingrediënten

Keto pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 200 gram Hütten Käse / cottage cheese
  • 1 eetlepel psyllium bijvoorbeeld Livinggreens psyllium vezels
  • 30 gram roomboter

Slagroom

  • 100 ml slagroom
  • 0.25 theelepel vanille extract

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
    Keto pannenkoeken maken
  • Voeg nu de cottage cheese en de psyllium toe en meng goed doorelkaar met een vork. .
    Keto pannenkoeken met ricotta en psyllium
  • Laat het beslag een paar minuten staan, zodat het wat steviger wordt. Je kan nu de slagroom alvast kloppen.
  • Verwarm een koekenpan metboter op een matig vuur (de boter niet bruin worden!).
  • Doe een lepel beslag in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk maken. Ik gebruik een (ingevette) kookring want dan krijg je mooie ronde pannenkoekjes. Maak de pannenkoeken niet te groot want dan vallen ze uitelkaar als je ze omdraait.
    Bak keto pannenkoeken met een kookring om ze mooi rond te krijgen.
  • Bak het pannenkoekje 3-4 minuten op de ene kant, Dan als je een kookring gebruikt, de kookring eruit halen en het pannenkoekje voorzichtig keren en nogmaals 3-4 minuten bakken. In de tussentijd kan je de kookring weer met een lepel beslag vullen en het volgende pannenkoekje maken.
    Bak keto pannenkoeken met een kookring om ze mooi rond te krijgen.

Slagroom

  • Klop de slagroom met het vanille extract. Of nog sneller gebruik een slagroomapparaat.
    Slagroom kloppen
  • Serveer bijvoorbeeld met slagroom, frambozen, chia jam of chocolade-hazelnoot pasta.
    Keto pannenkoekje met frambozen en slagroom

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 506kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 23g | Vetten: 43g | Sodium: 615mg | Potassium: 263mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 1725IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin D: 2µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 3µg | Calcium: 165mg | Copper: 1mg | Folate: 53µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 22mg | Phosphorus: 364mg | Selenium: 37µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 18%

2 reacties op “Keto pannenkoeken met slagroom”

  1. Ik moest even wennen aan de structuur om met dit beslag te bakken. Uiteindelijk lukt het prima. Erg lekker met een beetje frambozen en een klein beetje 85%chocolade. (Niet te veel anders overheerst het)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.