keto cappuccino

Keto cappuccino: Koffie met kokosmelk

Keto cappuccino is net een beetje anders dan gewone cappuccino. Je maakt het namelijk met kokosmelk en dat maakt het veel voedzamer. Kokosmelk bevat namelijk veel meer vet dan koemelk (tenzij je een ‘light’ versie neemt). Dit is waarom je een keto cappuccino in plaats van een maaltijd kan nemen als je de overgang naar intermittent fasting aan het maken bent. Je zal ook merken dat zodra je goed in ketose bent en blijft, het makkelijker wordt om de tijd tussen maaltijden te verlengen, je kan dus later ontbijten zonder hongerig te zijn. Je hebt misschien wel trek, maar dat komt vaak ook doordat we eten uit gewoonte.

Op een gegeven moment, wordt intermittent fasting heel logisch. In de overgangsperiode, kan het zijn dat je steeds minder behoefte aan ontbijt hebt. Je eet dan bijvoorbeeld vanaf 20.00u ’s avonds tot de volgende dag lunch helemaal niet, je vast dan. Dit helpt natuurlijk om meer vet te verbranden en dan val je dus sneller af.

Kokosmelk met weinig koolhydraten

Kies voor een kokosmelk met maximaal 2 gram koolhydraten per 100 ml. Gewone melk of room bevat 4 gram koolhydraten per 100 ml en een kopje cappuccino bevat vaak tussen de 100 ml en 150 ml melk. Je kan dus best één niet te grote kop gewone cappuccino op het keto dieet drinken, maar dan moet je het daar wel bij laten en zeker niet een large cappuccino nemen, want die bevat al snel zo’n 10 gram koolhydraten en dat is zonde, want dat is de helft van je dagelijkse koolhydraten limiet. Als je dus meer dan één kopje cappuccino wilt, maak dan cappuccino met kokosmelk, bovendien geeft het sowieso een veel beter gevoel van verzadiging. Hier kan je mijn kokosmelk review lezen en hier kan je meer informatie vinden over zuivelproducten op het keto dieet.

Net begonnen?

Als je net met het keto dieet begint is het heel belangrijk om wel echt te ontbijten, want dit verkleint de kans dat je later op de ochtend gaat snacken.

Als je het keto dieet al wat langer volgt en in ketose bent, is het een goed idee om met intermittent fasting te beginnen. Je kan die overgang makkelijker maken, door je ontbijt eerst te vervangen door keto cappuccino of bulletproof koffie of boterthee (al heeft dat wel een apart smaakje, dus je moet er wel van houden). Het vet van de kokosmelk, boter en/of MCT olie zorgt dat je je langer verzadigd voelt. In het begin is het even wennen, maar na een tijdje zal je merken dat als je minder vaak op een dag eet, je ook minder honger krijgt. Eten maakt hongerig, hier kan je daar meer over lezen. Je wilt jezelf aanleren om naar je lichaam te luisteren.

Dus sla gerust een maaltijd over en als je van koffie houdt, maak dan deze lekkere cappuccino-stijl koffie met kokosmelk.

Als je na enige tijd écht gaat vasten, telt deze keto cappuccino echter wel als een maaltijd. Dus dan kan je alleen zwarte koffie, thee zonder iets of water (eventueel met wat zout) drinken.

keto cappuccino 1

Keto cappuccino

4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 185kcal

Ingrediënten

  • 1 kop koffie
  • 100 ml kokosmelk

Instructies

  • Zet een kop koffie.
  • Doe 1 eetlepel kokosmelk in een kopje of maatbeker. Schuim de kokosmelk een paar minuten op met een melkschuimer. Voeg nu langzaam de koffie toe en blijf opschuimen.
  • Doe in een kopje en je hebt een heerlijk kopje koffie te vergelijken met een cappuccino maar zonder de koolhydraten van een cappuccino.

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 185kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vetten: 19g | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 91% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 4%
4.67 from 6 votes (6 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.