Keto groene salade

Deze lekkere salade is heel lekker bij gerechten met kip, ik serveer hem bijvoorbeeld bij keto drumsticks. Deze combinatie is heel geschikt als je het keto dieet al langere tijd volgt.

Als je echter net met het keto dieet begonnen bent is het een goed idee om een bron van extra vetten toe te voegen. Je wilt namelijk gedurende de eerste periode zo rond de 75%-80% van je calorieën uit vetten halen.Je zal merken dat je ideale macro’s geleidelijk veranderen als je het keto dieet langere tijd volgt. Hier kan je meer over macro’s lezen.

Dit is waarom als je net met het keto dieet begint het een goed idee is om de keto challenge te volgen zodat je de kant-en-klare weekmenu’s kan gebruiken. Hierdoor zal je sneller in ketose komen en maak je de kans op succes dus veel groter. Vooral in het begin is het namelijk best lastig om zelf keto maaltijden samen te stellen.

Een echte keto salade

Deze groene salade is een echte keto salade door de toevoeging van de avocado, zout en extra vierge olijfolie. Zout is belangrijk op het keto dieet, want het is de belangrijkste bron van natrium en natrium is essentieel voor ons lichaam. Als je bewerkt eten eet, krijg je vaak te veel zout binnen, maar omdat je op het keto dieet alles zelf maakt, moet je er dus op letten dat je zelf zout aan je eten toevoegt.

Avocado is ook een echt keto ingrediënt. Het is een goede bron van onder meer kalium en van gezonde vetten. Hier kan je meer over waarom avocado’s zo gezond zijn lezen.

Verder maak je deze salade met extra vierge olijfolie. Ook dit is een echt keto ingrediënt. Goede kwaliteit extra vierge olijfolie is niet alleen een bron van gezonde vetten, maar ook van polyfenolen. Polyfenolen helpen met het tegengaan van ontstekingen. Hier kan je meer over olijfolie lezen.

Door de combinatie van de avocado en de olijfolie is deze groene salade relatief hoog in gezonde vetten en dat maakt het dus een echte keto salade.

Keto groene salade

Keto groene salade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: salades
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 162kcal

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 bosui
  • 200 gram komkommer
  • 1 avocado
  • 200 gram ijsbergsla
  • 0.5 citroen of limoen (sap en zest)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • theelepel zout

Instructies

  • Was de bleekselderij en dep droog. Snij in kleine ringetjes.
    bleekselderij in ringetjes snijden
  • Was de bosuitjes en dep droog. Haal lelijke blaadjes en de worteltjes er af en snij de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de komkommer en droog met keukenpapier. Snij de komkommer in stukjes.
  • Duw met je vingers zachtjes over de hele avocado zodat je hem makkelijker uit de schil kan halen. Snij hem dan doormidden, haal de pit eruit en maak met een lepel het avocado vlees los. Snij de avocado in blokjes.
    snij de avocado in blokjes
  • Snij de ijsbergsla in stukjes.
    ijsbergsla in stukjes snijden
  • Zest de citroen of limoen met een zesteur en pers uit.
    Zest de citroen en pers uit
  • Doe alle ingrediënten in een schaal en voeg het citroensap, zout en olijfolie toe. Meng goed door elkaar heen.
    Voeg olijfolie aan de salade toe

Nutrition

Calorieën: 162kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 2g | Vetten: 15g | Sodium: 93mg | Potassium: 431mg | Fiber: 5g | Vitamin A: 476IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 12mg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 47µg | Calcium: 34mg | Copper: 1mg | Folate: 71µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 27mg | Phosphorus: 50mg | Selenium: 1µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 20% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.