Deze lekkere knapperige keto drumsticks maak je in de oven. Je kruidt ze met Al Andalus kruidenmix. Je kan deze kruidenmix zelf maken, hier is de link naar het recept. Je kan een soortgelijke kruidenmix ook van Jonnie Boer in een blikje bij Jumbo of AH kopen.

Maaltijd of party food

Deze keto drumsticks zijn natuurlijk lekker als avondmaaltijd, maar ook heel geschikt als party food. Als party food kan je ze serveren met één of meerdere dips, zoals deze pittige paprikadip of Tzatziki, te serveren. Als avondmaaltijd serveer ik ze met deze keto groene salade.

Lekker knapperig

Deze keto drumsticks worden heel mooi knapperig. Dit komt doordat je het vel er op laat zitten en doordat je bakpoeder door de marinade doet. Door deze combinatie droogt tijdens het bakken het kippenvel uit en wordt het mooi knapperig.

Drumsticks uit de oven

  • 1 kg drumsticks
  • 1 eetlepel Al Andalus kruidenmix
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 60 ml extra virgin olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200° celsius.

  2. Meng de kruiden, bakpoeder en het zout met de olijfolie en wrijf de drumsticks goed in.



  3. Leg de drumsticks in een ingevette ovenschaal (eventueel op een vel bakpapier).



  4. Zet de drumsticks in de voorverwarmde oven en bak ze in 30-40 minuten gaar en krokant.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *