Supersnelle keto broodjes

Supersnelle keto broodjes

Deze supersnelle keto broodjes kan je binnen 10 minuten maken! Volgens mij is dat nog sneller dan als je afbakbroodjes in de supermarkt koopt, want dan moet je je oven nog voorverwarmen.

Deze broodjes gaan namelijk niet in de oven. Je gebruikt de magnetron en een broodrooster. Je maakt ze één voor één. Elk supersnel keto broodje maak je in één beker. Dus als je drie broodjes wilt maken, gebruik je drie verschillende bekers (kunnen tegelijk de magnetron in, maar je moet de kooktijden dan misschien aanpassen afhankelijk van je magnetron). Als je de ingrediënten ook gelijk in de drie bekers doet, ben je dus zo klaar. Dus eerst in elke beker een theelepel hennepmeel, dan in elke beker een theelepel amandelmeel, enzovoort.

Maatlepeltjes: verhouding tussen ingrediënten

Het is wel belangrijk dat je de juiste verhoudingen tussen de ingrediënten gebruikt. Ik gebruik maatlepeltjes, want verschillende theelepels en eetlepels kunnen nogal qua inhoud verschillen. Als je geen maatlepeltjes hebt, kun je best een theelepeltje gebruiken, maar gebruik dan steeds hetzelfde (of in elk geval zelfde maat) lepeltje voor alle ingrediënten. Zo zorg je dat de verhouding tussen de ingrediënten klopt.

Deze supersnelle keto broodjes zijn verder totaal anders dan supermarktbroodjes. Ze bevatten alleen lekkere en gezonde ingrediënten! Verder zijn ze natuurlijk ketogeen en glutenvrij.

Psyllium

Ik gebruik niet alleen in deze supersnelle keto broodjes, maar ook in veel andere soorten brood en ook in andere gerechten wat psyllium. Psyllium is vlozaad en familie van de weegbree. Psyllium bevat veel vezels, vooral ook oplosbare vezels en die zijn belangrijk voor een gezonde darmflora. Inmiddels is steeds meer bekend over het belang van een gezonde darmflora. Zo zit ongeveer 70%-80% van je immuunsysteem in je darmstelsel. Eigenlijk is dit niet zo gek, want veel mogelijke ziektekiemen komen door je mond binnen en moeten dan in je darmstelsel onschadelijk gemaakt worden. Er is ook een verband gevonden tussen hoe je je voelt, dus hoe goed of niet je in je vel zit en hoe divers je darmflora is en je darmflora wordt ook wel je tweede stel hersenen genoemd.

Psyllium kan je in de vorm van fijngemalen poeder en in de vorm van vezels kopen. Als je iets fijn gaat malen gaan veel vezels kapot en heb je dus niet de voordelen van die vezels. Voor je gezondheid is het dus beter om psylliumvezels te kopen. Bovendien geven psylliumvezels je baksels veel meer volume en dat is belangrijk want je wilt niet heel veel amandelmeel gebruiken. Amandelmeel is relatief hoog in koolhydraten, want 100 gram amandelmeel is helemaal geen grote hoeveelheid (weinig volume).

Psylliumvezels komen vaak in grotere zakken, want ze zijn heel licht en nemen veel ruimte in. Precies wat je wilt als je gaat bakken! Fijngemalen psyllium vezels (poeder) neemt veel minder ruimte in en vind je meestal in een pot of kleiner pak. Ik gebruik meestal psylliumvezels van LivingGreens maar daar is niet altijd makkelijk aan te komen. Je kan ook bij de Notenshop soortgelijke psylliumvezels kopen. Ze verkopen zowel psyllium vezel poeder als vezels, kies dan dus voor de vezels. Ik heb ook weleens psylliumvezels in de supermarkt gekocht van het merk Peak’s Free From, maar dat was poeder, dus daar heb je niet veel aan.

Supersnelle keto broodjes voor school of werk

Deze supersnelle keto broodjes blijven mooi stevig, je kan ze daarom prima meenemen naar school of werk. Zelfs als je er komkommer, sla, kaas op doet blijven ze goed stevig. Ze worden niet nattig, ideaal dus!

Ze zijn natuurlijk ook heel lekker bij soep! Je kan ze in een soep gebruiken zoals bij Pappa al Pomodoro, maar ook bij bijvoorbeeld champignonsoep of aspergesoep of een andere soep.

Supersnelle keto broodjes

Supersnelle keto broodjes

4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Keto brood (glutenvrij), Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 158kcal

Ingrediënten

  • 1 theelepel hennepmeel
  • 1 theelepel amandelmeel
  • 1 theelepel psyllium
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie of gesmolten boter

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten in een beker en meng goed door elkaar heen. Vooral zorgen dat de bakpoeder niet meer zichtbaar is. Het helpt als je het bakpoeder door een (thee)zeefje doet.
  • Voeg nu het ei en de boter toe. Het ei moet op kamertemperatuur zijn. Als het dat niet is, dan een minuut of 10 in een kom met heet kraanwater leggen.
  • Roer goed door elkaar heen en laat dan even staan. Je zal zien dat er wat belletjes in het beslag komen.
  • Zet de beker nu 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Als je de beker eruit haalt, wil je dat de bovenkant van het beslag droog is. Als het nog nattig is, dan nog iets langer in de magnetron doen. (Als je meerdere bekers tegelijk in de magnetron doet, kan het zijn dat je de tijd iets moet verlengen afhankelijk van je soort magnetron).
  • Zodra de bovenkant droog is, haal je de beker uit de magnetron en keert hem om op een snijplank. Bepaal nu of je dikke broodjes of iets dunner wilt. Snij dus in 2 of 3 of 4 plakken. Houdt er wel rekening mee dat deze plakken in je broodrooster moeten passen.
  • Rooster de plakken brood nu in je broodrooster totdat ze stevig maar niet hard zijn.
  • Je brood is nu klaar. Je kan het direct gebruiken of gebruiken voor je ontbijt of lunch de volgende dag. Besmeer het ruim met boter zodat je voldoende vetten binnenkrijgt.
    Keto broodjes voor lunch

Nutrition

Calorieën: 158kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 8g | Vetten: 11g | Sodium: 66mg | Potassium: 465mg | Fiber: 5g | Vitamin A: 238IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 2µg | Calcium: 223mg | Copper: 1mg | Folate: 21µg | Iron: 1mg | Magnesium: 5mg | Phosphorus: 362mg | Selenium: 14µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 61% | Macro Koolhydraten: 20% | Macro Eiwitten: 20%

2 reacties op “Supersnelle keto broodjes”

    1. Keto-Recepten

      Verwarm de oven voor op 170° Celsius voor een hete lucht oven (180° conventionele oven). Maak het beslag zoals in het recept is beschreven.

      Als het beslag heel vloeibaar is, laat het dan even staan zodat de psyllium kan uitzetten of voeg wat extra psyllium toe als je een ander merk dan LivingGreens gebruikt.

      Doe het beslag in een siliconen muffin tray of losse siliconen muffin vormpjes. Bak de broodjes in 10-20 minuten gaar. Als je een saté prikker in het broodje steekt, moet hij er schoon en droog uitkomen. Dan is je broodje gaar. Als je een grotere bakvorm gebruikt, vet de bakvorm dan met wat roomboter in en laat het brood bakken totdat de prikker er schoon uitkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.