Een pan met Griekse frittata met verse kruiden en feta

Griekse frittata met verse kruiden

Deze Griekse frittata met verse kruiden en feta begin je op het fornuis en gaar je vervolgens in de voorverwarmde oven. Het lijkt misschien veel werk, maar niks is minder waar.

Verse Griekse kruiden

Deze Griekse frittata met verse kruiden maak je met een drietal kruiden die veel in de Griekse keuken gebruikt worden, namelijk munt, dille en peterselie. Verder gebruik je natuurlijk echte Griekse feta, schapenkaas dus. Dit is een heel speciale combinatie, die ervoor zorgt dat je frittata een heel frisse, zomerse smaak krijgt. Je zou je bijna in Griekenland wanen.

Je hebt verbazend veel dille nodig, want dille heeft niet zo’n sterke smaak. Als je dille heel jong en vers is, kan je ook gewoon de steeltjes gebruiken. Verder gebruik je bij voorkeur platte peterselie (steeltjes en blaadjes) en munt uit de tuin. Bij de tuincentra kan je uit veel verschillende soorten munt kiezen, kies dan bij voorkeur pepermunt of spearmint of garden mint. Marokkaanse munt is heel lekker als thee, maar minder geschikt om mee te koken (al kan het wel, als je geen ander munt kan vinden). Munt haal ik wel altijd van de steeltjes af, ik gebruik dus alleen de blaadjes.

Je kan deze frittata eventueel ook met gedroogde kruiden maken, maar verse kruiden is wel echt veel lekkerder. Bovendien zijn verse kruiden niet alleen heel goede smaakmakers, maar bevatten ze ook vitamines en mineralen. Ze passen dan ook heel goed binnen het keto dieet.

Goede pan voor fornuis en oven

Ik maak dit gerecht in een ge-emailleerde Le Creuset pan die zowel op het fornuis als in de oven kan. Dit is namelijk veel makkelijker. Als je ook zo’n soort pan (er zijn verschillende merken) wilt, dan kan je hier meer informatie vinden.

Le Creuset pan met Griekse frittata met dille

Griekse frittata met verse kruiden

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Grieks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 457kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eieren
  • 5 gram muntblaadjes (zonder steeltjes)
  • 10 gram platte peterselie (blaadjes en steeltjes!)
  • 10 gram dille (zonder steeltjes)
  • 2 bosui
  • 150 gram feta
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Was de bosuitjes, dep droog met wat keukenpapier en haal het stukje met de worteltjes en eventueel lelijke bladeren er af. Snij de bosuitjes in ringetjes. Je kan de uiteinden in een glas met een laagje water of in de tuin zetten en dan groeien je bosuitjes weer aan.
  • Doe de olijfolie in een pan en smeer ook de randen van de pan met olijfolie in. De pan moet straks ook in de oven kunnen.
    Le Creuset pan met olijfolie en kwast
  • Verwarm de pan met olijfolie op matig hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de bosuitjes toe en draai je het vuur lager. Laat een aantal minuten zachtjes bakken.
    Bosuitjes in olijfolie fruiten
  • Haal de munt van de steeltjes af en snij of knip in stukken.
  • Was de dille en platte peterselie en snij in stukken.
  • Doe de eieren in een hoge beker van een handblender. Doe alle kruiden in de kom van de blender. Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar heen zodat je een schuimig eiermengsel krijgt.
    Schuimig ei-kruiden mengsel in de kom van een staafblender
  • Voeg het eiermengsel aan de pan met bosuitjes toe. Meng door elkaar heen.
  • Laat de feta even uitlekken en snij in blokjes.
  • Verdeel de feta over de pan. Zet de pan nu in de voorverwarmde oven en bak de eieren in 12-15 minuten gaar.
    Griekse frittata met heel veel blokjes feta
  • Zodra de eieren bijna gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze nog eventueel 5 minuten staan voordat je ze opdient (ze garen nu nog na).
    Pan met Griekse eieren met verse kruiden en stukjes feta

Nutrition

Calorieën: 457kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 22g | Vetten: 38g | Sodium: 971mg | Kalium: 280mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1825IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 14mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 117µg | Calcium: 451mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 91µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 34mg | Fosfor: 439mg | Selenium: 38µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 19%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.