Gepocheerd ei is een lekker alternatief voor een gekookt eitje, gebakken ei of roerei. De truc is om te zorgen dat het eigeel nog wat vloeibaar is.
Het is helemaal niet moeilijk om een ei te pocheren. Hier kan je stap voor stap kijken hoe je een ei pocheert. Probeer het een keer!
Op het keto dieet probeer je voedzame voeding te eten, je eet dus niet alleen omdat het lekker is, maar vooral omdat je je lichaam de juiste voedingsstoffen wilt geven.
Lekker bij je ontbijt of lunch
Een ei pocheren is heel snel. Je kan het dus makkelijk maken als je haast hebt en even een snel ontbijt wilt maken, maar het is natuurlijk ook heel lekker bij een uitgebreid ontbijt of een lekkere brunch.
Zelf eet ik gepocheerd ei met een Oopsie broodje met Hollandaise saus en eventueel een plak ham erbij. Dat is een Amerikaans ontbijt-recept: Eggs Benedict.
Gepocheerd ei is natuurlijk ook lekker op een supersnel broodje of keto beschuitje met roomboter. En dat is nog sneller en nog makkelijker. Het is ook heel lekker op avocado of asperges of bij een biefstukje of een tartaartje.
Gepocheerd ei
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 eetlepel azijn
Instructies
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel blijven koken.
- Breek het eerste ei voorzichtig in een kom of beker.
- Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
- Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
- Herhaal voor de andere eieren (maak ze dus één voor één!)