cloer 1445

Wafelijzer

Al weer meer dan een jaar geleden heb ik een wafelijzer gekocht. In het weekend maken wij nu regelmatig wafels. We maken twee soorten: zoet en hartig.

De ‘zoete’ wafels maak ik met hazelnootmeel of amandelmeel. In het begin voegde ik ook wat banaan toe om ze zoeter te maken, maar die wafels waren niet ketogeen (wel koolhydraat-arm en natuurlijk zijn het wel glutenvrije wafels), inmiddels doe ik dat niet meer.

De hartige wafels maak ik met knolselderij. Heel anders, maar ook heel lekker.

Ik heb inmiddels ontdekt hoe ik heerlijke mandarijnenjam kan maken. Het is heel lekker om een lepel mandarijnenjam door het wafelbeslag te doen. Het geeft de wafels een hint van citrusvruchten, subtiel maar echt heel lekker. Verder maak ik ook regelmatig ketotella en dat is ook heel lekker bij wafels.

Wafelijzers in leuke vormen

Er zijn een hoop leuke wafelijzers die wafels in de vorm van een hart etc. kunnen maken.

Leuk als gimmick, maar uiteindelijk volgens mijn toch niet zo handig. Je wafel breekt eerder als je hem eruit haalt en het duurt langer voordat je een voorraadje wafels hebt gemaakt. Een rechthoekige wafel kan je makkelijk in tweeën snijden, zodat je twee vierkanten hebt als je snel voor veel mensen wafels wilt maken. Met een hart kan dat natuurlijk niet.

Bovendien zijn niet alle soorten beslag stevig genoeg om vormpjes mee te maken. Met als gevolg dat wafels in leuke vormen veel eerder breken of afbrokkelen en dat staat niet zo leuk. Keto wafel beslag is nu eenmaal iets minder veerkrachtig dan beslag gemaakt met granen.

Waar op te letten als je een wafelijzer koopt

Er zijn natuurlijk heel veel soorten wafelijzers in alle prijsklassen. Als je ook overweegt om een wafelijzer aan te schaffen, zou ik er eentje kiezen, die:

  • twee wafels tegelijk kan maken;
  • een mooi formaat wafel kan maken (dus niet piepkleintjes);
  • een verstelbare thermostaat heeft (vooral belangrijk omdat je geen gewoon meel gebruikt!); en
  • makkelijk schoon te maken is.

Cloer wafelijzer 1445

Zelf heb ik een Cloer 1445.

Ik heb hem inmiddels zo’n twee jaar en ik heb er al heel veel wafels meegemaakt, zowewl hartig als zoet.

Ik heb al van allerlei soorten beslag geprobeerd en ik vind het daarom ideaal dat ik de temperatuur kan aanpassen.

Het is verder een wafelijzer met een goed vermogen (930 Watt), de wafels zijn dus snel klaar. Zo kan ik dus in een korte tijd voor iedereen wafels maken. Lekker voor een brunch, maar ook als tussendoortje voor hongerige kinderen als ze uit school komen!

Ook belangrijk: de Cloer 1445 is super makkelijk schoon te maken en je hoeft hem alleen de allereerste keer in te vetten, maar daarna niet meer.

Om de wafels makkelijk uit het wafelijzer te halen zonder het wafelijzer te krassen gebruik ik een siliconen spatel/pannenlikker.

Het lijkt me ook dat een wafelijzer een leuk cadeau is voor iemand die van lekker eten houdt.

Je hoeft er niet voor te kunnen koken, dus het is geschikt voor koks en non-koks. Ook leuk voor studenten die op kamers gaan! Gewoon een leuk cadeau, waar iemand jarenlang plezier van kan hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.