Hazelnootwafels met ketotella

Ketotella (keto nutella)

Nutella is eigenlijk chocolade-hazelnootpasta met gigantisch veel toegevoegde suiker. Helemaal niet gezond dus.

Maak daarom je ketotella, gezonde hazelnootpasta zonder toevoegingen, goede kwaliteit chocolade en room.

Niet moeilijk en nog veel lekkerder ook!

Ketotella: hazelnootpasta, gesmolten chocolade en room

Om je eigen Nutella te maken heb je een goede kwaliteit hazelnootpasta nodig en natuurlijk goede chocolade met zo min mogelijk koolhydraten.

Verder doe ik er room bij om de chocolade-hazelnootpasta lekker smeuig en goed smeerbaar te maken. Room bevat ook wat koolhydraten (melksuikers) en maakt de pasta ietsje zoeter.

Hazelnootpasta: zelf maken of kant-en-klaar kopen

Je kan natuurlijk je eigen hazelnootpasta maken. Hier kan je lezen hoe je hazelnoten roostert. Nadat de hazelnoten geroosterd zijn en heel goed afgekoeld (minimaal 1 uur) zodat de olie vanuit de buitenkant van de noten, weer naarbinnen kan trekken, kan je de hazelnoten in een goede keukenmachine fijnmalen totdat je een mooie hazelnootpasta krijgt. Het fijnmalen is een kwestie van geduld. Je blijft doorgaan totdat je een mooie zijde-achtige pasta hebt. Dus niet te vroeg stoppen!

Je kan ook een goede kwaliteit hazelnootpasta zonder toevoegingen kopen. Zo verkoopt Jumbo bijvoorbeeld ‘Bio Today’ hazelnootpasta.

Hazelnootpasta kan je net als amandelpasta of pindakaas gebruiken. Je kan het gebruiken om deze chocolade-hazelnootpasta te maken, maar je kan het ook aan koffie of chocolademelk toevoegen of als ingrediënt aan koekjes, toetjes, chocolaatjes etc. toevoegen.

Room of kokosmelk om je chocolade-hazelnootpasta smeuig te maken

Je kan chocolade-hazelnootpasta met alleen gesmolten chocolade en hazelnootpasta maken, maar die pasta is wel heel dik en moeilijk smeerbaar.

Daarom doe ik er room bij. Ik voeg de room in scheutjes toe, zodat de chocolade-hazelnootpasta de room steeds goed op kan nemen en het een mooie gladde pasta kan worden. Dus elke keer goed roeren voordat je meer room toevoegt. Zorg terwijl je dit doet dat de pan al van het vuur af is! In plaats van room, kan je natuurlijk ook wat kokosmelk of amandelmelk toevoegen.

85% Hands Off my chocolate

Ik gebruik zelf 85% Hands Off my chocolate. Deze chocolade is bij de Jumbo en Albert Heijn verkrijgbaar. Niet alle 85% chocolade bevat weinig koolhydraten en van alle chocolade die ik geprobeerd heb, vind ik deze het prettigst om mee te werken.

Het is niet alleen relatief laag in koolhydraten, maar wordt ook niet te bitter. Hij smelt ook mooi.

Ik gebruik deze chocolade ook om truffels en chocolaatjes mee te maken en in verschillende soorten pudding, zoals lava cake.

Ik smelt de chocolade in een au bain-marie pan. Dit zorgt ervoor dat de chocolade niet kan verbranden. Chocolade die te heet wordt, wordt namelijk bitter.

Magnetron

Als je geen au bain-marie pan hebt, kan je chocola eventueel in de magnetron smelten.

Doe dit steeds heel kort en stop op tijd. Ik zou het ook niet op de hoogste stand van de magnetron doen.

Lekker als beleg of bij wafels, poffertjes of pannenkoeken

Ketotella is natuurlijk heel lekker op een broodje of beschuitje. Zelf vind ik het ook heel lekker op wafels, bijvoorbeeld op deze hazelnootwafels, bij poffertjes en bij pannenkoeken.

Hazelnootwafels met ketotella

Keto chocolade-hazelnootpasta (nutella)

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Broodbeleg
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 10 porties
calorieën: 92kcal

Ingrediënten

 • 50 gram 85% Hands off my chocolate 7 rondjes
 • 50 gram hazelnootpasta zonder toevoegingen
 • 100 ml room

Instructies

 • Breek de chocola in stukjes of snij in stukjes.
  85% Hands Off my chocolate
 • Zet de au bain marie-pan op hoog vuur. Zorg dat het water in de onderste pan, de bovenste pan niet aanraakt, want dan wordt de bovenste pan te heet en kan de chocolade verbranden!
  Een au bain marie pan om chocolade mee te smelten
 • Doe de stukjes chocola in de bovenste pan.
 • Laat de chocolade helemaal smelten en roer af en toe even door, je wilt geen klontjes.
 • Zodra de chocolade gesmolten is, het vuur laag zetten. Voeg nu de hazelnootpasta toe. De hazelnootpasta moet door de chocola heen smelten dus roer goed door.
 • Zet het vuur nu helemaal uit en haal de pan eventueel helemaal van het vuur af. Voeg de room in kleine scheutjes aan de au bain-marie pan toe. Roer steeds goed door, zodat de chocoladepasta alle room heeft opgenomen.
 • Blijf de room in scheutjes toevoegen en blijf steeds goed roeren. Je bent in feite een ganache aan het maken. Eerst ziet de chocoladepasta er nog vrij ruw en niet smeuig uit.
 • Ga door met room toevoegen totdat je een hele mooie glanzende chocoladepasta hebt. Als dit niet mooi lukt, bijvoorbeeld omdat er veel olie bij de hazelnootpasta zat, doe het mengsel dan in een kom en klop het goed met een handmixer totdat je een mooie gladde massa hebt gekregen.
  Zelf keto nutella maken
 • Schenk de warme chocolade-hazelnootpasta in een glazen pot. Laat afkoelen voordat je de deksel erop doet en bewaar in de koelkast.
  Keto nutella maken

Notities

Nutrition

Calories: 92kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 9g | Saturated Fat: 4g | Sugar: 1g

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *