bento

Goed afsluitbare lunchbox

Veel van mijn gerechten kan je prima meenemen naar school of werk. Zo heb je altijd een gezonde lunch. En zelf je lunch meenemen is nog veel goedkoper ook!

Het is daarom wel de moeite waard om in een goede lunchbox te investeren.

Wat is een goede lunchdoos?

Voor mij moet een goede lunchdoos aan 5 criteria voldoen, namelijk:

  1. goed afsluiten (dus niet lekken!)
  2. bakjes hebben voor verschillende gerechten/dips
  3. makkelijk mee te nemen (niet te groot)
  4. makkelijk schoon te maken (bij voorkeur in de vaatwasser)
  5. liefst magnetronbestendig

Ik ben zelf vooral een fan van bento lunchdozen. Deze lunchdozen sluiten in het algemeen veel beter dan andere lunchboxen en zijn dan ook veel geschikter om bijvoorbeeld avondeten mee te nemen als lunch. Nattige gerechten leiden dan niet tot een lekkende lunchdoos, want dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bovendien hebben bento lunchdozen altijd meerdere vakjes en dat is heel handig als je een complete maaltijd of verschillende snacks mee wilt nemen.

Ik raad daarom vooral bento lunchdozen aan.

Black+Blum bento boxen

Ik heb zo’n 10 jaar geleden, deze handige Black+Blum bento box bij John Lewis in Londen gekocht. Hij gaat gewoon de vaatwasser in en kan ook de magnetron in.

Hij sluit nog steeds prima en ik gebruik hem dus ook voor gerechten die nattig zijn, zoals stoofschotels en sauzen. Je wilt natuurlijk geen lekkende lunchbox in je tas! Daarom raad ik deze aan. Ik gebruik deze lunchbox nog dagelijks!

Wij hebben de wit met lime-groene lunchbox. Destijds was dat de enige kleur, hij komt met een klein driehoekig (heel goed sluitend) bakje voor een dip of saus of dressing. Hij komt ook met een grotere driehoekige afsluitbare bak (helft van de lunchdoos met eigen deksel) en een vork/mes gecombineerd. De grote driehoekige bak is superhandig, want je kan de losse bak (bijvoorbeeld met stoofschotel) in de magnetron doen, terwijl de rest niet de magnetron in gaat (bijvoorbeeld salade).

Inmiddels heb ik ook een tweede gekocht. Ik kook namelijk extra en doe dan een volledige maaltijd in de bento box voor lunch de volgende dag naar werk of school of ik vries een complete maaltijd in gedurende het weekend.

Het fijne van deze lunchboxen is dat ze groot genoeg zijn voor een complete maaltijd. Als je het keto dieet volgt, wil je namelijk voorkomen dat je tussendoor gaat snacken (als je net begonnen bent, dan mag je nog wel tussendoor snacken als je heel hongerig bent).

Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je voldoende lunch eet. Je doel is om te bereiken dat je aan 3 (of als je intermittent fasting doet aan 2) maaltijden genoeg hebt. Daar moet je je lichaam natuurlijk wel op trainen. Deze lunchboxen kunnen je daarbij helpen: ze zijn groot genoeg, gebruiksvriendelijk en gaan jaren mee.

Mocht je ze toch echt te groot vinden, dan zijn er ook kleinere versies. Deze komen in nog meer kleuren en zijn ook een beetje goedkoper.

Lunchdozen voor kinderen

Hier kan je meer informatie over lunchdozen voor kinderen vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.