Macadamia pesto

Macadamia pesto

Macadamia pesto is zo gemaakt en kan een goede bron van gezonde vetten zijn. Zelfgemaakte macadamia pesto kan je zo’n 2 weken goed houden in de koelkast. Macadamia pesto is een goede bron van vetten en kan je natuurlijk met courgette spaghetti eten, maar het is ook heel lekker met zalm.

Macadamia nootjes en pijnboompitten

Je kan van allerlei soorten pesto maken. Het voordeel van deze macadamia pesto is dat het nog lager in koolhydraten is dan een traditionele pesto gemaakt met hoofdzakelijk pijnboompitten. Macadamia nootjes zijn heel laag in koolhydraten (5 gram netto koolhydraten), hoog in vezels en hoog in vet (bijna 75%). Dat is dus precies wat je op een keto dieet wilt!

Pijnboompitten kunnen ook met mate op het keto dieet gegeten worden. Je kan dus prima pesto van pijnboompitten maken, want je gebruikt maar weinig pesto per keer. Pijnboompitten bevatten bijna de dubbele hoeveelheid koolhydraten (9 gram netto koolhydraten per 100 gram), de helft aan vezels en bestaan voor ongeveer de helft uit vet.

Makkelijk, snel klaar en gezond

Het fijne van pesto is dat het heel makkelijk is om zelf te maken, al helpt het wel als je een keukenmachine of staafblender hebt. Je hoeft geen speciale glazen potjes te kopen. Ik bewaar lege glazen potjes (deksels ook) en maak die schoon in de vaatwasser (op de hoogste temperatuur). Zo’n pot is ideaal om je pesto in te bewaren.

Glazen pot steriliseren

Als je geen vaatwasser hebt, was het potje goed met de hand uit en haal de label er af. Neem dan een grote pan waar de pot helemaal onder in kan staan. Leg een theedoek op de bodem van de pan en vul de pan met water en een eetlepel keukenzout.

Breng aan de kook en zodra het water kookt zet je de pot heel voorzichtig met de opening naar boven in de pan met kokend water. Laat de pot 12 minuten in het flink kokende water staan. Doe de deksel na 12 minuten ook in de pan en laat drie minuten meekoken.

Leg een schone theedoek op het aanrecht en laat de uitgekookte pot en deksel op hun kop uitlekken en opdrogen op de theedoek.

De pot is nu klaar voor gebruik. Als je hem wilt bewaren, hou dan de deksel eraf. Als je hem bewaart is de pot niet langer steriel, maar je kan hem wel gebruiken om dingen kortere tijd te bewaren.

Macadamia pesto

Macadamia pesto

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Pasta, Pasta saus, Dips & koude sausjes
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 9 minuten
Porties: 4 porties
calorieën: 538kcal

Ingrediënten

  • 40 gram basilicumblaadjes
  • 60 gram macadamia nootjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • theelepel versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Was de basilicum.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Snijplank met fijngehakte knoflook
  • Zest de citroen.
    Snijplank met citroen, citroenzest en zesteur
  • Doe de basilicum, knoflook, macadamia nootjes, pijnboompitten en citroenzest in de kom van de keukenmachine.
    Kom van keukenmachine met macadamia nootjes, pijnboompitten, basilicum, citroenzest en knoflook
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, peper, olijfolie en citroensap aan de kom van de keukenmachine toe.
    ingrediënten voor pesto in de kom van de keukenmachine
  • Bewaar de pesto in de koelkast. Het is normaal als er wat olijfolie bovenop gaat drijven. Voor gebruik daarom even doorroeren. 
    Kommetje met macadamia pesto
  • Je kan deze pesto eventueel ook invriezen in een ijsblokjes tray. Je kan hem dan 6 maanden bewaren. Per persoon ontdooi je dan elke keer 2-3 ijsblokjes pesto. 

Nutrition

Calorieën: 538kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 8g | Vetten: 56g | Sodium: 243mg | Potassium: 128mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 645IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 6mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 6mg | Vitamin K: 67µg | Calcium: 211mg | Copper: 1mg | Folate: 11µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 45mg | Phosphorus: 167mg | Selenium: 4µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 91% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.