bosch staafmixer

Staafmixer

Voor mij is mijn staafmixer denk ik mijn meest gebruikte en belangrijkste keukenhulpje.

Vooral ’s winters maak ik graag puree en met een staafblender is dat in een paar minuten gebeurd. Ik gebruik hem natuurlijk niet alleen voor puree, maar ook om fruit te pureren, om kruidenmixen en marinades te maken, om mayonaise en Haagse Bluf te maken. Nou ja, ik gebruik hem voor heel veel dingen, dagelijks.

RVS of kunststof

Ik heb nu een staafmixer gemaakt van RVS. Hij ziet er heel mooi uit. Het nadeel van RVS is echter dat het niet in de vaatwasser kan.

Mijn vorige was van kunststof en eigenlijk is dat gewoon veel praktischer.

Krachtige motor

Het idee is dat de staafmixer je werk bespaart. Kies daarom eentje met een krachtige motor (groot aantal Watt). Ik heb er nu één met een 700 Watt motor, dat is gewoon te weinig. Het is namelijk ontzettend frustrerend als je er 10 minuten over doet om een beetje slagroom te kloppen!

Eerst had ik er één met een 1000 Watt motor, dat was prima. Die 300 Watt maakt echt heel veel uit.

Solis staafmixer

Zelf heb ik nu deze staafmixer van Solis.

Pureren kan hij heel goed en hij is ook prima om mayonaise mee te maken. Helaas is slagroom kloppen een ramp. Ik moet echt heel weinig slagroom (50-100 ml, zeker niet meer) in de hoge kom doen, want anders lukt het niet. De motor is gewoon niet sterk genoeg, zelfs niet als ik hem op de turbo stand gebruik.

Een ander nadeel van deze staafmixer is dat de hakmolen ook niet heel goed werkt.

Pluspunten: mooi design, bekend merk, goed om te pureren

Minpunten: niet vaatwasser bestendig, niet krachtig genoeg, geen goede mixer, geen goede hakmolen, duur

Moulinex kunststof staafmixer

Hiervoor had ik de Moulinex DD883D10 staafmixer. Helaas ben ik tijdens een verhuizing de garde kwijtgeraakt en is deze staafmixer niet meer leverbaar. Daarom heb ik toen de Solis gekocht.

Achteraf gezien, vond ik de Moulinex staafmixer toch veel beter dan de Solis. De Moulinex staafmixer kon prima slagroom kloppen en ook de hakmolen werkte veel beter dan de hakmolen van de Solis.

Verder kunnen de onderdelen van de Moulinex staafmixer gewoon in de vaatwasser, wel zo makkelijk dus en hij was bovendien nog een stuk goedkoper ook!

Pluspunten: sterke motor, vaatwasserbestendig, goede hakmolen, goede mixer/blender, goed met pureren, goed geprijsd

Minpunten: het kunststof kan een beetje verkleuren door sterke kruiden/specerijen

Mijn aanbeveling

Als je op zoek bent naar een staafmixer met accessoires dan raad ik deze Bosch staafmixer aan, het is een nog betere versie dan de Moulinex staafmixer die ik eerst had en die nu niet meer leverbaar is, hij komt met heel veel accessoires en is heel goed geprijsd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.