Komkommer koriander salade

Deze komkommer koriander salade is een makkelijke en lekkere salade en is ideaal voor warme dagen. Ik serveer deze salade met een vinaigrette. Dit is een makkelijke en gezonde manier om de hoeveelheid vetten in een maaltijd te verhogen en dat is belangrijk op het keto dieet. Het doel is om een goede vetverbrander te worden en dat lukt niet als je te weinig vetten eet.

Vinaigrette voor komkommer koriander salade

Een vinaigrette is een dressing van extra vierge olijfolie met een bron van zuur. Je kan de extra vierge olijfolie dus mengen met bijvoorbeeld witte wijn azijn of deze lekkere zelfgemaakte frambozen azijn, maar citroensap of limoensap kan natuurlijk ook. Ik maak deze vinaigrette met limoensap en ik doe ook kleine stukjes limoen door de salade heen.

Deze vinaigrette voor komkommer koriander salade maak je met goede kwaliteit extra vierge olijfolie, limoensap en peper en zout. Olie en zuur mengen niet goed, dus je roert de vinaigrette even goed door met een theelepeltje en mengt hem dan direct door de komkommer koriander salade heen.

Mayonaise

Als je niet van een vinaigrette houdt, dan kan je ook mayonaise als dressing voor deze komkommer koriander salade gebruiken. Je vervangt de hoeveelheid extra vierge olijfolie dan door dezelfde hoeveelheid mayonaise. Je kan mayonaise eenvoudig zelf maken als je een staafmixer of handmixer hebt. Hier kan je lezen hoe je dat doet en/of het filmpje bekijken. Je kan natuurlijk ook kant-en-klare mayonaise kopen, hier kan je mijn mayonaise review lezen.

komkommer koriander salade

Komkommer koriander salade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Salade
Keuken: Oosters
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 5g
Calorieën: 156kcal

Ingrediënten

Salade

  • 400 gram komkommer (1 komkommer)
  • 15 gram verse koriander
  • 0.5 limoen

Dressing

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels limoensap
  • ¼ theelepel grof gemalen peper
  • theelepel zout

Instructies

Salade

  • Was de komkommer en snij doormidden. Snij de stukken nu in de lengte richting doormidden. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Met deze zaadjes kan je een gazpacho maken.
    haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer
  • Was de korianderen dep droog. Hak of knip in grove stukken. Gebruik ook de steeltjes.
    keto koriander
  • Snij de komkommer in maanvormige plakjes (maanvormig want de komkommer is al gehalveerd). Voeg de koriander aan de komkommer toe.
  • Snij de limoen in kleine stukjes en meng door de salade heen.

Dressing

  • Pers de limoen uit en doe het sap in een kopje.
    Limoen uitpersen
  • Voeg de olijfolie toe.
    Maak de vinaigrette met limoensap en extra vierge olijfolie
  • Meng goed door elkaar heen en voeg peper en zout toe.
    Voeg peper en zout aan de vinaigrette toe
  • Meng de vinaigrette door de salade heen.
    komkommer koriander salade

Voedingswaarden

Calorieën: 156kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vetten: 14g | Sodium: 154mg | Kalium: 311mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 650IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 15mg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 46µg | Calcium: 39mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 33µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 24mg | Fosfor: 42mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 80% | Macro Koolhydraten: 18% | Macro Eiwitten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.