Salade met geroosterde pijnboompitten

Salade met geroosterde pijnboompitten

Salades zijn snel klaar, lekker en gezond. Bovendien passen ze bijna overal bij. Wat deze salade net even anders maakt zijn de geroosterde pijnboompitten en de lekkere vinaigrette.

Ik maak de vinaigrette met extra vierge olijfolie. Goede kwaliteit verse olijfolie is heel duur. Dit komt deels doordat er veel meer vraag dan aanbod is en deels doordat het een arbeidsintensief product is. Echte verse koudgeperste Italiaanse olijfolie komt elk jaar gedurende oktober-november op de markt. Deze olijfolie mag alleen als verse olijfolie verkocht worden als het minder dan 1 jaar oud is. De houdbaarheidsdatum moet dus maximaal één jaar zijn! Je kan deze olijfolie ook aan de smaak herkennen, het kriebelt achterin je keel als je wat van de pure olijfolie proeft. Dit wordt door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid polyfenolen veroorzaakt. Polyfenolen verdwijnen naarmate de olie ouder wordt en na één jaar zijn er veel en veel minder aanwezig.

Pijnboompitten

Je gebruikt ook pijnboompitten in deze salade. Pijnboompitten zijn geen keto ingrediënt bij uitstek, want ze bevatten relatief veel koolhydraten. Hier kan je daar meer over lezen. Toch kan je ze wel zo nu en dan gebruiken. zolang je de hoeveelheid goed in de gaten houdt.

Salade met geroosterde pijnboompitten

Salade met geroosterde pijnboompitten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch, Salade
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 200kcal

Ingrediënten

  • 150 gram little gem of romaine salade (of ijsbergsla)
  • 75 gram rode paprika
  • 0.5 bosui
  • 200 gram komkommer
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Vinaigrette

  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge citroen olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel peper

Instructies

  • Was de sla en droog de sla met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur de sla in stukjes.
    Little Gem salad in stukjes snijden
  • Snij de bosui om ringetjes.
    bosui in ringetjes snijden
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Snij de komkommer in blokjes.
    tomaatjes en komkommer in stukjes snijden
  • Was de paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika dan in stukjes of reepjes.
    Paprika schoonmaken en in stukjes snijden
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng door elkaar heen.
    Kleurrijke salade met pijnboompitten
  • Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een beker en meng goed met een vork. Meng de vinaigrette door de sla.
    vinaigrette
  • Rooster de pijnboompitten heel kort op een laag vuur zonder toegevoegd vet en strooi de pijnboompitten over de salade (liefst vlak voor het opdienen).
    Salade met geroosterde pijnboompitten

Nutrition

Calorieën: 200kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vetten: 18g | Sodium: 175mg | Potassium: 405mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 1775IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 59mg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 45µg | Calcium: 28mg | Copper: 1mg | Folate: 56µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 37mg | Phosphorus: 82mg | Selenium: 1µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 17% | Macro Eiwitten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.