Keto Gazpacho

Keto Spaanse Gazpacho

Deze keto Spaanse Gazpacho wordt koud gegeten en is dus heerlijk met warm weer! Bovendien is hij binnen 10 minuten klaar en hoef je niet te koken. Ook heel handig op de camping dus!

Binden met olie en azijn

Je bindt deze keto Spaanse gazpacho door de combinatie van olie en azijn. Als je een vinaigrette van olie en azijn maakt en een tijdje blijft roeren, merk je dat de vinaigrette dikker begint te worden. Dat geldt dus ook voor deze soep, al wordt hij niet heel dik.

Als je een olie kiest, kies dan bij voorkeur extra vierge olijfolie. Hoe verser de olijfolie hoe beter. Hier kan je daar meer over lezen. Als je extra vierge olijfolie niet lekker vindt omdat het een vrij sterke smaak kan hebben, probeer dan een keer extra vierge Taggiasche olijfolie. Deze wordt gemaakt van een ander soort olijven en die hebben een veel mildere smaak, daarom is deze olie ook bij uitstek geschikt om je eigen mayonaise te maken. In plaats van olijfolie zou je eventueel ook koudgeperste avocado olie kunnen nemen.

De olie in deze soep heeft niet alleen als functie om te binden, maar helpt ook om de juiste macro’s te bereiken en te zorgen dat je een gevoel van verzadiging krijgt.

Rode of groene gazpacho

De oorspronkelijke gazpacho was groen, maar tegenwoordig is de meeste gazpacho rood doordat tomaten het hoofdingrediënt vormen.

Een groene gazpacho bevat vaak groene paprika, spinazie en munt en smaakt dus heel anders, maar is ook heel lekker!

Koelkast

Het is wel lekker als je hem eerst een uur (langer mag ook!) in de koelkast kan zetten, zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.

Keto croutons of soldaatjes

Gazpacho is lekker met keto croutons of keto soldaatjes.

Keto Gazpacho

Keto Gazpacho

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch, Soep, 15 minuten maaltijd
Keuken: Spaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 5 personen
calorieën: 146kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 0.5 komkommer
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje platte peterselie of koriander Om te garneren

Instructies

  • Doe de platte peterselie in een kom met koud kraanwater. Hier wordt het een stuk mooier door.
    Platte peterselie, kervel en basilicum
  • Was de tomaten. Snij ze doormidden en haal eventueel de zaadjes eruit (alleen als ze heel veel zaadjes hebben, bij vleestomaten is dit niet nodig). Snij ze in stukjes en doe ze in een hoge beker voor een handblender. 
  • Was de komkommer en snij in de lengte richting doormidden, rits met een theelepel de zaadjes eruit en gooi die weg. 
    haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer
  • Snij de komkommer in stukjes en voeg aan de tomaten toe. Blend de tomaten en komkommer totdat je een mooie vloeistof krijgt. Het past waarschijnlijk niet in 1x allemaal in de beker van de blender, dus doe eerst één deel en doe dat dan in een serveer schaal en blend dan het andere deel.
    Blend met een handblender
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes, voeg aan de beker met gepureerde komkommer en tomaten toe.
    uien en knoflook toevoegen
  • Was de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Snij in kleine stukjes en voeg aan de beker toe. 
  • Voeg de olie en azijn toe en blend met de handblender totdat je een dikke vloeistof krijgt. 
    olie en azijn toevoegen
  • Maak op smaak met peper en zout. 
  • Was de platte peterselie en hak fijn. 
    Platte peterselie in stukken snijden of hakken
  • Schenk de soep in glazen en zet in de koelkast. Strooi voordat je gaat serveren over de soep.
    Spaanse rode Gazpacho

Nutrition

Calorieën: 146kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 2g | Vetten: 12g | Sodium: 12mg | Potassium: 532mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 1786IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 29mg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 25µg | Calcium: 27mg | Copper: 1mg | Folate: 36µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 27mg | Phosphorus: 58mg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 69% | Macro Koolhydraten: 26% | Macro Eiwitten: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.