Een heerlijke frisse Aziatische salade met een hele subtiele smaak door de lekkere Aziatische vinaigrette! Dit recept heeft een vinaigrette met limoen, olijfolie en Tamari soja saus.

Keto soja saus

Kijk uit als je soja saus koopt, in de meeste soja saus zitten veel koolhydraten. Voor deze salade gebruik ik Kikkoman Tamari soy sauce, het staat vaak bij de glutenvrije producten. Dit betekent niet dat alle glutenvrije soja sauzen geschikt zijn. Je wilt een soja saus met zo min mogelijk koolhydraten. De Kikkoman Tamari soja saus bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 ml. Deze sojasaus kan je onder meer bij AH en Jumbo kopen. Het heeft een blauwe dop.

Experimenteer met verschillende vinaigrettes

Als je van salades houdt, experimenteer dan met verschillende soorten vinaigrettes. Een vinaigrette is een combinatie van olie en azijn (of citroensap of limoensap) met eventueel mosterd en/of zout en/of peper toegevoegd. Ik gebruik meestal 2 keer zoveel olie als azijn. Dus voor 1 persoon, gebruik ik 2 theelepels olijfolie en 1 theelepel azijn.

Olie en azijn mengen niet goed, dus je mengt ze pas net voordat je gaat eten. Ik doe dit gewoon in een kopje met een theelepeltje. Goed doorroeren, over de sla schenken en dan de sla door scheppen.

Keukenmachine

Deze Aziatische salade is zo’n gerecht waarbij een keukenmachine heel handig is, maar ook met een mandoline, rasp of een goed mes kom je een heel eind. Mocht je op zoek zijn naar een fijne keukenmachine, dan raad ik deze aan!

Fat-adapted

Deze Aziatische salade bevat andere macro’s dan de macro’s die je gebruikt als je net met het keto dieet begint of als je uit ketose geraakt bent en weer snel in ketose wilt komen. Dit maakt deze salade heel geschikt als je al goed fat-adapted bent.

Aziatische salade

Doordat je de ingrediënten heel fijn snijdt en door de Aziatische vinaigrette, smaakt deze Aziatische salade net even anders.

 • 350 gram ijsbergsla
 • 200 gram komkommer
 • 100 gram puntpaprika
 • 200 gram avocado
 • 1 bosui
 • 1 eetlepel limoensap
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 1 eetlepel glutenvrije Tamari Soy Sauce
 • ⅛ theelepel zout
 1. Haal de buitenste bladen van de ijsbergsla af en gooi die weg. Snij de sla in een aantal grote stukken en snij die stukken in heel fijne reepjes. 2. Was de komkommer en dep droog. Gebruik een mandoline om hem in heel kleine reepjes te snijden of doe het met de hand. 3. Was de puntpaprika en snij in reepjes. 4. Was het bosuitje, haal eventuele lelijke blaadjes eraf en snij in repen. Je kan de onderste 3 cm met de worteltjes in een glaasje water zetten en dan groeit het bosuitje weer aan. 5. Haal het avocado vruchtvlees uit de avocado en snij in staafjes, niet te dun want je wilt dat ze heel blijven en niet breken. 6. Doe alles in een kom en meng voorzichtig doorelkaar.

 7. Maak de vinaigrette door de Tamari soy saus, olijfolie en limoensap door elkaar te mengen. Voeg een beetje zout toe en meng dan door de salade. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *