Kant-en-klare keto maaltijden

Kant-en-klare keto maaltijden

Je komt moe en hongerig thuis en je wilt snel wat op tafel. Je hebt totaal geen zin om te koken. Snel naar de supermarkt om een kant-en-klare maaltijd te kopen of een afhaal pizza en je bent zo uit ketose.

Gelukkig kan je dit voor zijn, door je eigen voorraad kant-en-klare keto maaltijden aan te leggen en in te vriezen. Niet alles kan je even goed invriezen, kies bij voorkeur gerechten die weinig of geen room en niet teveel kaas bevatten, want dat is namelijk minder lekker als je ze voor een tweede keer opwarmt.

Slowcooker

Als je een slowcooker hebt, kan je heel makkelijk extra porties stoofschotel maken en die invriezen. Stoofschotels met vlees of gevogelte kan je heel goed invriezen. Terwijl je je stoofschotel in een magnetron (of op het fornuis) opwarmt, kan je bevroren bloemkoolroosjes in een beetje water gaar koken. Vervolgens giet je ze af, pureer je ze met een vork of staafblender en meng je er mascarpone doorheen. Zo heb je heel snel een echte keto puree.

Hele lekkere stoofschotels om in te vriezen zijn bijvoorbeeld, Maleisische runderstoofpot. keto kip tikka masala, Marokkaanse kip, kip al andalus, keto rendang daging of bijvoorbeeld Toscaanse peperstoofpot.

Schotels met gehakt

Schotels met gehakt kan je ook heel goed invriezen, zoals bijvoorbeeld keto chili con carne, Bolognese saus die je makkelijk kan combineren met konjac spaghetti, Maleisische gehaktschotel (de mierikswortel mayonaise kan je niet invriezen, maar dat is wat mierikswortel uit een potje (Jumbo) door mayonaise roeren) of bijvoorbeeld worstjes in een pittige tomatensaus.

Goed invriezen

Als je je eigen maaltijden wilt invriezen, kies dan de goede maat bakjes. Je wilt zo min mogelijk ruimte over houden in een bakje, want je wilt zo min mogelijk lucht bij het eten. Op die manier blijft je eten veel lekkerder. Het is ook belangrijk dat je de bakjes goed kan afsluiten, dus dat je goed passende deksels hebt.

Kant-en-klare hapjes

Een andere optie is kant-en-klare hapjes als avondeten te eten. Bijvoorbeeld gevulde vlees of zalmrolletjes, kaasplankje, plakjes vleeswaren, paté. Dit is heel snel klaar, je hoeft niet te koken en als je zorgt dat je schotel een bron van vet bevat (roomkaas, zalm, paté, volvette/romige kaas), dan past ook dit prima binnen het keto dieet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.