Konjac Review: Zero, Raw, Slim en Smart producten

Keto gevulde paprika en courgette met konjac rijst

De konjacplant groeit in Japan, China, Taiwan, Korea en Indonesië. Vooral in China en Japan wordt hij veel gebruikt om noedels van te maken. Hij wordt daar dan ook speciaal voor geteeld.

Gezondheidsclaims

Konjac producten zijn de laatste paar jaren heel populair geworden in Europa, waarschijnlijk mede door de vele gezondheidsclaims.

1. Afvallen

Deze producten kunnen helpen met afvallen. Dit is niet zo gek, want door alle vezels die ze bevatten, geven ze snel een gevoel van verzadiging. Bovendien moet je extra drinken als je konjac producten eet en dat helpt natuurlijk ook met een gevoel van verzadiging.

2. Cholesterolverlagend

Er zijn ook aanwijzingen dat konjac producten kunnen helpen met cholesterol te verlagen.

3. Goed voor de darmflora

De reden waarom ikzelf heel regelmatig producten met konjac ben gaan eten, is omdat ze ook als voedsel dienen voor de goede bacteriën in de darmflora. Konjac producten dragen zo dus bij aan een gezonde darmflora.

Konjac bevat in water oplosbare vezels. Normaal krijg je die binnen door bijvoorbeeld bepaalde peulvruchten die veel pectine bevatten of bijvoorbeeld zoete aardappelen te eten.

Op een keto dieet eet je die natuurlijk niet, dus we hebben een andere bron nodig voor in water oplosbare vezels. Ook avocado en spruitjes bevatten veel in water oplosbare vezels. Een andere goede bron zijn producten gemaakt van konjac.

Bewerkt product?

Toen ik voor het eerst konjac producten zag, leken ze mij heel bewerkt. Dit blijkt echter helemaal niet zo te zijn. Konjac producten worden eigenlijk nog steeds op een traditionele manier gemaakt. Japanners eten al eeuwenlang noedels gemaakt van konjac (shiratake noedels).

Waarschuwing: Konjac en medicijnen

Konjac kan de werking van ondermeer bepaalde diabetesmedicijnen en bloedverlagende middelen mogelijk beïnvloeden.

Smaak

Konjac producten hebben van zichzelf geen smaak.

Ze hebben wel texture en dat in combinatie met smaak, maakt dat je iets lekker vindt of niet.

Gebruik

Als je een pakje met konjac rijst of pasta of noedels openmaakt, ruik je eerst een visluchtje. Dit luchtje is binnen een paar seconden weg, als je je konjac product in een zeef even onder de koude kraan afspoelt.

Verder zijn deze producten supersnel klaar. Je voegt het aan een warme saus toe of warmt het gedurende 2 minuten op in kokend water en het is klaar voor gebruik.

Konjac producten zetten niet uit tijdens het koken en nemen dan ook geen vloeistof op. Daar moet je dus rekening meehouden als je kookt. Maak je saus bijvoorbeeld wat dikker dan je normaal zou doen, laat het dus wat meer inkoken.

Konjac producten zetten wel uit in je darmen, dus zorg wel dat je een extra glas water drinkt!

Het is daarom ook niet aan te raden om meer dan 100 gram per persoon te nemen.

Verschillende merken

Er zijn een aantal verschillende merken konjac producten op de markt.

Zero (Action) Raw (Cleanfoods) Smart (Body & Fit) Slim
Prijs €0.99 voor 200 gram €2.49 voor 200 gram €1.75 voor 275 gram €2.50 voor 270 gram
Verkrijgbaarheid slecht goed goed goed
Producten rijst, spaghetti, noedels hele dunne spaghetti, noedels, rijst, lasagna, spinazie noedels rijst, spaghetti, fettucine, noedels rijst, spaghetti, tagliatelle, noedels
Beoordeling:

Rijst, spaghetti en noedels zijn wat plastic-achtig qua texture.

 

 

 

 

Spaghetti lijkt op Capelli d’Angelo, een heel fijne (dunne) spaghetti. Zeer goede texture, aanrader!

Rijst en noedels zijn ook erg lekker, zelfs zonder saus. De rijst is niet van gewone rijst te onderscheiden en voldoende stevig om sushi te maken. Enige leverancier van konjac lasagna. Spinazie noedels bevatten geen spinazie.

Spaghetti lijkt ook qua texture op spaghetti, zelfde geldt voor de andere producten.

 

 

 

 

Spaghetti lijkt ook qua texture op spaghetti, zelfde geldt voor de andere producten.

 

 

 

 

Ingrediënten water, konjac, glutenvrije havervezels (spaghetti), calciumhydroxide water, konjac, gardebia flower extract (natuurlijke kleurstof), calciumhydroxide water, konjac, calciumhydroxide water, konjac, glutenvrije havervezels, calciumhydroxide

 

Twee winnaars

Body & Fit verkoopt zowel Smart konjac producten en Slim konjac producten. Beiden zijn goede kwaliteit en vooral
Smart is heel gunstig geprijsd (grotere hoeveelheid, lage prijs). Wat mij betreft winnen de Body & Fit Smart konjac producten qua prijs/kwaliteitsverhouding.

Cleanfoods is duurder, maar de producten hebben superieure kwaliteit. De spaghetti is vooral voor gerechten met een lichtere saus (bijvoorbeeld pesto), zeker het proberen waard. De texture is heel mooi. Aanrader voor speciale gerechten!

De rijst is niet van gewone rijst te onderscheiden en zelfs stevig genoeg om sushi mee te maken. De noedels zijn ook heel lekker.

Verder is CleanFoods de enige leverancier die ook konjac lasagna heeft en gekleurde noedels (spinazie noedels – zit geen spinazie in, maar hebben wel een aantrekkelijke groene kleur) verkoopt.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.