Konjac Review: Zero, Raw, Slim en Smart producten

Keto konjac rijst

De konjacplant groeit in Japan, China, Taiwan, Korea en Indonesië. Vooral in China en Japan wordt hij veel gebruikt om noedels van te maken. Hij wordt daar dan ook speciaal voor geteeld.

Gezondheidsclaims

Konjac producten zijn de laatste paar jaren heel populair geworden in Europa, waarschijnlijk mede door de vele gezondheidsclaims.

1. Afvallen

Deze producten kunnen helpen met afvallen. Dit is niet zo gek, want door alle vezels die ze bevatten, geven ze snel een gevoel van verzadiging. Bovendien moet je extra drinken als je konjac producten eet en dat helpt natuurlijk ook met een gevoel van verzadiging.

2. Cholesterolverlagend

Er zijn ook aanwijzingen dat konjac producten kunnen helpen met cholesterol te verlagen.

3. Goed voor de darmflora

De reden waarom ikzelf heel regelmatig producten met konjac ben gaan eten, is omdat ze ook als voedsel dienen voor de goede bacteriën in de darmflora. Konjac producten dragen zo dus bij aan een gezonde darmflora.

Konjac bevat in water oplosbare vezels. Normaal krijg je die binnen door bijvoorbeeld bepaalde peulvruchten die veel pectine bevatten of bijvoorbeeld zoete aardappelen te eten.

Op een keto dieet eet je die natuurlijk niet, dus we hebben een andere bron nodig voor in water oplosbare vezels. Ook avocado en spruitjes bevatten veel in water oplosbare vezels. Een andere goede bron zijn producten gemaakt van konjac.

Bewerkt product?

Toen ik voor het eerst konjac producten zag, leken ze mij heel bewerkt. Dit blijkt echter helemaal niet zo te zijn. Konjac producten worden eigenlijk nog steeds op een traditionele manier gemaakt. Japanners eten al eeuwenlang noedels gemaakt van konjac (shiratake noedels).

Hier kan je een filmpje zien hoe konjac gemaakt wordt uit de wortels van de konjacplant.

Waarschuwing: Konjac en medicijnen

Konjac kan de werking van ondermeer bepaalde diabetesmedicijnen en bloedverlagende middelen mogelijk beïnvloeden.

Smaak

Konjac producten hebben van zichzelf geen smaak.

Ze hebben wel texture en dat in combinatie met smaak, maakt dat je iets lekker vindt of niet.

Gebruik

Als je een pakje met konjac rijst of pasta of noedels openmaakt, ruik je eerst een visluchtje. Dit luchtje is binnen een paar seconden weg, als je je konjac product in een zeef even onder de koude kraan afspoelt.

Verder zijn deze producten supersnel klaar. Je voegt het aan een warme saus toe of warmt het gedurende 2 minuten op in kokend water en het is klaar voor gebruik.

Konjac producten zetten niet uit tijdens het koken en nemen dan ook geen vloeistof op. Al zijn de Raw konjac producten hier een beetje een uitzondering op, want die nemen wel wat vocht op (maar niet zoveel als bijvoorbeeld gewone risotto rijst of gewone pasta).

Houdt hier dus rekening mee als je kookt. Maak je saus bijvoorbeeld wat dikker dan je normaal zou doen, laat het dus wat meer inkoken.

Konjac producten zetten wel uit in je darmen, dus zorg dat je een extra glas water drinkt!

Het is daarom ook niet aan te raden om meer dan 100 gram konjac per persoon te nemen.

Verschillende merken

Er zijn een aantal verschillende merken konjac producten op de markt.

Zero (Action)Raw (Cleanfoods)Smart (Body & Fit)Slim
Prijs:€0.99 voor 200 gram€2.49 voor 200 gram€1.75 voor 275 gram€2.50 voor 270 gram
Verkrijgbaarheid:slechtgoedgoedgoed
Producten:rijst, spaghetti, noedelshele dunne spaghetti, noedels, rijst, lasagna, spinazie noedelsrijst, spaghetti, fettucine, noedelsrijst, spaghetti, tagliatelle, noedels
Beoordeling:

De goedkoopste.

Rijst, spaghetti en noedels zijn wat plastic-achtig qua texture.

 

 

 

 

Spaghetti lijkt op Capelli d’Angelo, een heel fijne (dunne) spaghetti. Zeer goede texture, aanrader!

Rijst en noedels zijn ook erg lekker, zelfs zonder saus. De rijst is niet van gewone rijst te onderscheiden en voldoende stevig om sushi te maken. Bovendien neemt deze rijst wel wat vocht op, dus ook heel geschikt voor risotto.  Enige leverancier van konjac lasagna. Spinazie noedels bevatten geen spinazie.

Spaghetti lijkt ook qua texture op spaghetti, zelfde geldt voor de andere producten.

 

 

 

 

Spaghetti lijkt ook qua texture op spaghetti, zelfde geldt voor de andere producten.

 

 

 

 

Ingrediënten:water, konjac, glutenvrije havervezels (spaghetti), calciumhydroxidewater, konjac, gardebia flower extract (natuurlijke kleurstof), calciumhydroxidewater, konjac, calciumhydroxidewater, konjac, glutenvrije havervezels, calciumhydroxide

 

Twee winnaars

Body & Fit verkoopt zowel Smart konjac producten en Slim konjac producten. Beiden zijn goede kwaliteit en vooral Smart is heel gunstig geprijsd (grotere hoeveelheid, lage prijs). Wat mij betreft winnen de Body & Fit Smart konjac producten qua prijs/kwaliteitsverhouding.

Cleanfoods is duurder, maar de producten hebben superieure kwaliteit. Dus qua kwaliteit, wint Cleanfoods wat mij betreft. Je kan in mijn webwinkel dan ook de Cleanfoods spaghetti en rijst kopen.

De Raw spaghetti is vooral voor gerechten met een lichtere saus (bijvoorbeeld pesto), zeker het proberen waard. De texture is heel mooi. Absoluut een aanrader voor speciale gerechten! Het verbaast mij dan ook helemaal niet, dat Cleanfoods heel wat konjac-spaghetti naar Italië exporteert, want voor Italianen is de kwaliteit van hun spaghetti heel belangrijk!

De konjac rijst van Cleanfoods (Rawrice) is niet van gewone rijst te onderscheiden en zelfs stevig genoeg om sushi mee te maken. Ik laat de sushi wel een hele nacht in de koelkast in sushi vormpjes zodat het mooi stevig wordt.

Zelf vind ik de textuur van deze rijst lekkerder dan van bijvoorbeeld basmati rijst. Deze konjac rijst is anders dan de andere merken konjac rijst, in de zin dat het wel wat vocht opneemt. Het is dus beter geschikt om bijvoorbeeld een risotto mee te maken dan bijvoorbeeld Smart of Slim konjac rijst.

Ook als ik alleen gekookte rijst wil, gebruik ik zelf het liefst de konjac rijst van Cleanfoods, vanwege de superieure textuur en het feit dat het dus wat vocht opneemt.

Zelf was ik deze rijst en dan doe ik een klontje boter in een pan. Zodra de boter gesmolten is, voeg ik de gewassen rijst toe en hier doe ik na een paar minuten 1-2 bekers kokend water bij. Ik laat de rijst dan een aantal minuten zachtjes koken. Je kan hier natuurlijk ook een smaakmaker zoals saffraan of kerrie bij doen. Je hebt dan een heerlijke witte of gele rijst.

De Rawnoedels zijn ook heel lekker. Verder is CleanFoods de enige leverancier die ook konjac lasagna heeft en gekleurde noedels (spinazie noedels – zit geen spinazie in, maar hebben wel een aantrekkelijke groene kleur) verkoopt.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*