Peposo

Toscaanse peper-runderstoofpot (Peposo)

Peposo is een Toscaanse peper-runderstoofpot.

Slowcooker of braadpan

Deze Toscaanse peper-runderstoofpot is een fantastisch recept voor een slowcooker. Juist door het in een slowcooker heel langzaam te koken, kan de smaak van de peper zich nog beter ontwikkelen.

Het is wel belangrijk om de ui, knoflook, chili peper en bleekselderij eerst even te fruiten en dan het vlees te bruinen, voordat je alles in de slowcooker doet. Het is daarom een fijn gerecht voor in het weekend.

Als je geen slowcooker hebt, kan je Peposo natuurlijk ook in een goede braadpan maken.

Bijgerechten

Zelf vind ik keto saffraan rijst heel lekker bij Peposo maar ook in boter gesmoorde bladgroente, zoals spinazie of snijbiet, is heel lekker bij deze Toscaanse peper-runderstoofpot.

Tomaten

Je kan Peposo met tomatenstukjes uit blik of met verse tomaten maken. Als je verse tomaten gebruikt, weeg ze dan wel even, want je gebruikt al snel een te grote hoeveelheid en dan loopt het aantal koolhydraten op. Ook met tomaten uit blik moet je oppassen, hier kan je mijn tomaten uit blik review lezen.

Toscaanse peper-runderstoofpot

Toscaanse peper-runderstoofpot (Peposo)

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vlees, Slowcooker
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 856kcal

Ingrediënten

  • 1000 gram runderstoofvlees
  • 160 ml rode wijn
  • 400 gram tomatenstukjes uit blik
  • 70 gram ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1.5 stengels bleekselderij
  • 0.5 chilipeper
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 0.25 theelepel zout
  • 150 ml extra vierge olijfolie

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Hak de ui en knoflook teentjes in kleine stukjes. Snij de bleekselderij en chili peper (met de zaadjes er in) ook in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op medium hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui, knoflook, bleekselderij en chili peper een paar minuten laten fruiten op matig hoog vuur.
    laat de groenten een aantal minuten in de hete olijfolie op matig vuur fruiten
  • Kneus de peperkorrels in een vijzel of met de zijkant van een groot mes en voeg de peper toe aan de pan.
    kneus de peperkorrels en voeg aan de braadpan toe
  • Snij het vlees in stukken en voeg toe aan de pan. Zet het vuur op hoog en bruin het vlees aan alle kanten.
    Bruin het vlees aan alle kanten
  • Zodra het vlees rondom bruin is, de inhoud van de braadpan in de slowcooker doen. Voeg nu ook de tomaten toe. Roer even door elkaar heen.
  • Giet nu de wijn erbij en roer even door.
  • Je kan de Peposo in 2-3 uur in een braadpan op matig vuur laten garen of in de slowcooker in 6-8 (of langer) uur op de lage stand of 3-4 uur op de hoge stand.
    gaar in 2-3 uur op het fornuis of in de slowcooker op de hoge stand

Nutrition

Calorieën: 856kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 50g | Vetten: 67g | Sodium: 261mg | Potassium: 1022mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 254IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 11mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 7µg | Vitamin C: 11mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 6mg | Vitamin K: 39µg | Calcium: 65mg | Copper: 1mg | Folate: 26µg | Iron: 6mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 59mg | Phosphorus: 496mg | Selenium: 52µg | Zinc: 19mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 24%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.