Gegrilde knolselderij

Gegrilde knolselderij

Gegrilde knolselderij is een heel snel recept, omdat je de knolselderij eerst bijtgaar kookt voordat je het gaat grillen. Ik dep de knolselderij wel droog, nadat ik het bijtgaar heb gekookt want anders gaat het heel erg spetteren in de grillpan.

Grillen geeft extra smaak

Het is belangrijk om een goede grillpan te gebruiken, die goed heet kan worden. Gebruik dus bij voorkeur een gietijzeren grillpan.

In dit recept gebruik ikextra vierge olijfolie om in te grillen. Grill nooit alleen met roomboter, want de temperatuur is te hoog en dan verbrandt de boter. Dat is en niet lekker (bitter) en ongezond.

Als je wilt, kun je de knolselderij ook zonder vet te gebruiken grillen. De reden dat ik dit niet doe, is omdat op een keto dieet het de bedoeling is dat je een bepaalde hoeveelheid energie uit vet haalt in plaats van uit koolhydraten.

Door de knolselderij te grillen, geef je het een hoop extra smaak. Het is dus echt de moeite waard om te doen.

Uitsteken met een kookring

Nadat je de knolselderij gegrild hebt, is het leuk om het uit te steken met een kookring.

Het is natuurlijk wel zo dat je dan vrij veel knolselderij overhoudt. Je zou dat eventueel in een salade Niçoise kunnen gebruiken voor lunch de volgende dag of met een staafblender in een puree kunnen maken. Die puree kan je dan de volgende dag gebruiken of invriezen.

Lekker met kruidenolie

Gegrilde knolselderij, varkensfilet en groene kruidenolie

Gegrilde knolselderij is heel lekker met groene kruidenolie, waterkers en bijvoorbeeld geroosterde varkensfilet met champignonsaus.

Gegrilde knolselderij

Gegrilde knolselderij

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 145kcal

Ingrediënten

  • 500 gram knolselderij
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de onder-en bovenkant van de knolselderij af, zodat hij stevig blijft staan. Snij nu de zijkanten er vanaf. Ik doe dit met een mes, maar het kan soms ook met een dunschiller.
    Keto groenten: knolselderij
  • Snij de knolselderij nu in plakken van ongeveer 2 cm breed.
    Knolselderij in plakken snijden
  • Kook deze plakken knolselderij in ongeveer 5 minuten bijtgaar in een pan met kokend water.
    Knolselderij bijtgaar koken
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Als de pan heel heet is de olijfolie erin doen. Grill de plakken knolselderij aan beide kanten zodat je een mooi lijntjespatroon krijgt. In plaats van de olijfolie in de pan doen, kan je ook met een kwastje de knolselderij plakken met olijfolie insmeren voordat je ze in de grillpan legt.
    Knolselderij grillen
  • Steek de gegrilde knolselderij uit met een kookring en serveer direct.
    Gegrilde knolselderij met kruidenolie

Nutrition

Calorieën: 145kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 2g | Vetten: 11g | Sodium: 125mg | Potassium: 375mg | Fiber: 2g | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 10mg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 58µg | Calcium: 54mg | Copper: 1mg | Folate: 10µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 25mg | Phosphorus: 144mg | Selenium: 1µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 64% | Macro Koolhydraten: 31% | Macro Eiwitten: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.