Biefstuk met gebakken ei (bitoque)

Biefstuk met gebakken ei, weer eens wat anders! Biefstuk is natuurlijk supersnel klaar, zo ideaal als ontbijt of lunch. Biefstuk gecombineerd met een spiegelei, heb je een snel en voedzaam ontbijt of lunch.

Een typisch Portugees gerecht, Bitoque, is biefstuk met gebakken ei waarvan de dooier nog vloeibaar is. De Portugezen eten het als lunch of lichte maaltijd. Heel lekker, maar je kan het op het keto dieet ook prima als ontbijt eten.

Voedingsstoffen in biefstuk

Vlees, en dit geldt zeker ook voor biefstuk, is een belangrijke bron van vitamines en mineralen. Dit geldt natuurlijk vooral voor vlees dat zo onbewerkt mogelijk is. Dus vlees direct van de slager, waar verder nog niks mee is gedaan. Zoals echte biefstuk. In de supermarkt is biefstuk niet altijd puur vlees, soms zijn het aan elkaar gelijmde stukjes vlees. Zo kan je van kleinere stukjes vlees toch een ‘mooie’ biefstuk maken.

Biefstuk eet je het liefst medium rare en het is daarom extra belangrijk dat je goede kwaliteit vlees gebruikt. Hetzelfde geldt in principe voor eieren, als je je ei niet helemaal doorbakt.

Eieren op het keto dieet

Eieren kan je als een superfood beschouwen, ze zitten bomvol met belangrijke voedingsstoffen. Bovendien zorgen ze er voor dat je je langer verzadigd voelt.

Het is dus niet zo vreemd dat je op het keto dieet, zeker als je net begonnen bent, veel eieren eet. Je vraagt je misschien af of het wel gezond is om zoveel eieren te eten. Hier kan je daar meer over lezen.

Ei in de vorm van een hart of bloem

Je kan biefstuk met gebakken ei ook maken met het ei in een leuke vorm, zoals deze vormpjes van siliconen. Zo kan je je ei in de vorm van een hart of bloem bakken. Je kan natuurlijk ook een kookring gebruiken om een mooi rond ei te krijgen.

biefstuk met gebakken ei

Biefstuk met gebakken ei

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: 15 minuten maaltijd, Snel keto ontbijt, Lunch
Keuken: Portugees
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 371kcal

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 biefstukje (150 gram)
  • 1 eetlepel roomboter
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan.
    smelt de boter in een koekenpan
  • Maak de biefstuk op smaak met zout en peper (aan beide kanten) en bak de biefstuk aan één kant bruin.
  • Keer de biefstuk om en bak de andere kant bruin. Haal de pan van het vuur en laat de biefstuk even rusten.
  • Smelt de rest van de roomboter in de koekenpan en bak nu het ei. Strooi wat zout en peper over het ei. Zelf hou ik er van als de dooier nog vloeibaar is.
  • Snij de biefstuk nu in plakjes. Leg de biefstuk en het ei op een bord. Serveer met de jus.

Nutrition

Calorieën: 371kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 26g | Vetten: 30g | Sodium: 214mg | Potassium: 329mg | Vitamin A: 587IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 5mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 2µg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 2µg | Calcium: 25mg | Copper: 1mg | Folate: 21µg | Iron: 2mg | Magnesium: 26mg | Phosphorus: 231mg | Selenium: 38µg | Zinc: 6mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 71% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 28%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.