Biefstuk met gebakken ei, weer eens wat anders! Biefstuk is natuurlijk supersnel klaar, zo ideaal als ontbijt of lunch. Biefstuk gecombineerd met een spiegelei, heb je een snel en voedzaam ontbijt of lunch.
Een typisch Portugees gerecht, Bitoque, is biefstuk met gebakken ei waarvan de dooier nog vloeibaar is. De Portugezen eten het als lunch of lichte maaltijd. Heel lekker, maar je kan het op het keto dieet ook prima als ontbijt eten.
Voedingsstoffen in biefstuk
Vlees, en dit geldt zeker ook voor biefstuk, is een belangrijke bron van vitamines en mineralen. Dit geldt natuurlijk vooral voor vlees dat zo onbewerkt mogelijk is. Dus vlees direct van de slager, waar verder nog niks mee is gedaan. Zoals echte biefstuk. In de supermarkt is biefstuk niet altijd puur vlees, soms zijn het aan elkaar gelijmde stukjes vlees. Zo kan je van kleinere stukjes vlees toch een ‘mooie’ biefstuk maken.
Biefstuk eet je het liefst medium rare en het is daarom extra belangrijk dat je goede kwaliteit vlees gebruikt. Hetzelfde geldt in principe voor eieren, als je je ei niet helemaal doorbakt.
Eieren op het keto dieet
Eieren kan je als een superfood beschouwen, ze zitten bomvol met belangrijke voedingsstoffen. Bovendien zorgen ze er voor dat je je langer verzadigd voelt.
Het is dus niet zo vreemd dat je op het keto dieet, zeker als je net begonnen bent, veel eieren eet. Je vraagt je misschien af of het wel gezond is om zoveel eieren te eten. Hier kan je daar meer over lezen.
Ei in de vorm van een hart of bloem
Je kan biefstuk met gebakken ei ook maken met het ei in een leuke vorm, zoals deze vormpjes van siliconen. Zo kan je je ei in de vorm van een hart of bloem bakken. Je kan natuurlijk ook een kookring gebruiken om een mooi rond ei te krijgen.
Biefstuk met gebakken ei
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 biefstukje (150 gram)
- 1 eetlepel roomboter
- zout en peper
Instructies
- Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan.
- Maak de biefstuk op smaak met zout en peper (aan beide kanten) en bak de biefstuk aan één kant bruin.
- Keer de biefstuk om en bak de andere kant bruin. Haal de pan van het vuur en laat de biefstuk even rusten.
- Smelt de rest van de roomboter in de koekenpan en bak nu het ei. Strooi wat zout en peper over het ei. Zelf hou ik er van als de dooier nog vloeibaar is.
- Snij de biefstuk nu in plakjes. Leg de biefstuk en het ei op een bord. Serveer met de jus.