Deze mozzarella-avocado salade is heel lekker als snelle maaltijd op een Zomerse dag. Vooral als je aan intermittent fasting doet is dit een ideale salade om je vast mee te breken, vanwege de mooie macro’s en ruime hoeveelheid eiwitten. Soms kan het lastig zijn om te zorgen dat je maaltijdsalade voldoende eiwitten bevat, maar met deze salade heb je dat probleem niet.
Als je veel trek hebt kan je deze maaltijd ook verdubbelen, dus de 2-persoons portie voor 1 persoon gebruiken.

Mozzarella-avocado salade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 125 gram mozzarella (uitlekgewicht)
- 1 avocado
- 150 gram tomaat
- 1 eetlepel basilicum blaadjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 eetlepel citroensap
- peper en zout
Instructies
- Verhit een koekenpannetje op hoog vuur (zonder vet). Zodra de pan heet is het vuur op matig-hoog zetten en de pijnboompitten al roerende kort roosteren.
- Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in plakken.
- Was de tomaat en snij in plakken.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Snij in mooie plakken.
- Snij of knip de basilicumblaadjes in stukjes.
- Leg de avocado, tomaat en mozzarella op een bord.
- Maak een vinaigrette door de olie, citroensap en peper en zout in een kopje even met een vork door te mengen.
- Schenk de vinaigrette over de salade.