wat is keto griep

Wat is keto griep?

Als je net met het keto-dieet begint, dan kan het zijn dat je last van keto griep krijgt. Voor je lichaam is het namelijk een hele grote omschakeling om in plaats van suiker (glucose) als belangrijkste brandstof, vet als belangrijkste brandstof te gaan gebruiken.

Het is niet ongebruikelijk om in de eerste week al meteen 3 kilo af te vallen! Het merendeel hiervan is vochtverlies en ongeveer een halve kilo is vetverlies. Het is natuurlijk wel heel motiverend, om zo snel zo’n resultaat te zien!

Vochtverlies

Doordat je veel minder koolhydraten binnenkrijgt, ga je veel minder vocht vasthouden. Je raakt dus veel vocht kwijt en veel mensen voelen zich meteen een stuk minder opgeblazen. Met al dat vocht, raak je echter ook elektrolyten kwijt. Hierdoor kan de balans tussen verschillende elektrolyten zoek raken. Deze elektrolyten zijn heel belangrijk want ze zorgen voor de juiste zuurtegraad van ons bloed en houden de hoeveelheid vocht in ons lichaam op peil.

Keto griep

Door veel vocht met daarin elektrolyten te verliezen, kan het zijn dat je keto griep krijgt. Je voelt je dan bijvoorbeeld grieperig, je hebt last van spierpijn, hoofdpijn en misschien hartkloppingen. Je voelt je heel moe en een beetje misselijk.

Verschil tussen keto-griep en echte griep

Toch kan je keto griep makkelijk van echte griep onderscheiden. Als je keto griep hebt, dan ben je niet verkouden, je hoest niet en je hebt geen last van je longen. Je hebt natuurlijk ook geen koorts, want keto griep wordt veroorzaakt door een tekort aan elektrolyten (zouten) en niet door een infectie.

Bovendien duurt keto griep in het algemeen maar zo’n 2-3 dagen, terwijl echte griep snel een week of langer duurt.

En tot slot, als je je elektrolyten aanvult voel je je al heel snel weer beter. Dus als je een kopje drinkbouillon neemt, dan voel je je in het algemeen binnen een half uur al een stuk opgeknapt! Dus met keto griep voel je je inderdaad niet lekker, maar het is niet zo dat je je echt doodziek voelt. Het is meer dat je hangerig, moe en wat lusteloos bent … en vaak heb je een enorme trek in iets zoets! Want het zijn niet alleen de elektrolyten, je bent waarschijnlijk ook van suiker aan het afkicken.

Zwanger, borstvoeden, diabetes, hoge bloeddruk, onderliggende medische problemen?

Ik ben geen arts. Lees hier mijn disclaimer.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft raad ik af om dit dieet te volgen. Hier kan je lezen waarom.

Als je onderliggende medische problemen hebt of medicijnen gebruikt, is het ook belangrijk dat je eerst advies van je huisarts zoekt. Het keto dieet kan onder meer de werking van je medicijnen versterken of verzwakken. Neem dus geen risico!

Als je ondergewicht hebt, moet je natuurlijk sowieso geen dieet volgen. Als je dat wel zou doen dan riskeer je dat je lichaam je spieren gaat afbreken – gevaarlijk dus want je hart is ook een spier!

Sowieso geldt voor iedereen, ook als je helemaal gezond bent, jij kent je eigen lichaam het beste. Volg je gezond verstand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.