Deze knapperige salade met radijsjes is lekker bij bijna alle soorten vlees en vis, maar ook bij eiergerechten, zoals frittata’s of bij een quiche. Je kan heel makkelijk van een lichte maaltijd een hoofdmaaltijd maken door een simpel een lekkere salade toe te voegen. Een ei koken kan in 8 minuten, dus het is echt heel snel. Een roerei is nog sneller.

Wat ook heel handig is, is om zo nu en dan eieren in te maken. Dit is heel eenvoudig en makkelijk. Ingemaakte eieren zijn wat steviger en zijn daarom bij uitstek geschikt om in een salade of als gevulde eieren te gebruiken.

Zelf vind ik deze knapperige salade met radijsjes heel lekker als het warm weer is.

Knapperige salade met radijsjes

Deze knapperige salade maak je met radijsjes. Radijsjes behoren tot de kruisbloemigen, net als broccoli, bloemkool en spruitjes. Radijsjes groeien onder de grond, maar passen toch goed binnen het keto dieet. Ze zijn dus een uitzondering op de regel dat keto groenten, groenten zijn die boven de grond groeien!

Hoeveel eieren?

Je vraagt je misschien af of je niet te veel eieren eet op het keto dieet, vooral als je het vegetarische keto dieet volgt. Eieren worden niet voor niks als een complete voeding gezien, ze bevatten veel voedingsstoffen. Lange tijd is aangeraden om maximaal één ei per week te eten. Hier kan je meer lezen over hoeveel eieren je per dag kan eten.

Knapperige salade met radijsjes

Een knapperige en veelzijdige salade.

 • 200 gram ijsbergsla
 • 1 bosui
 • 250 gram komkommer
 • 100 gram radijsjes ((1 radijsje weegt ongeveer 10 gram))

Vinaigrette

 • 0.5 citroen
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • ⅛ theelepel zout
 • ⅛ theelepel grofgemalen peper

Salade

 1. Was de sla en droog in een sla centrifuge of met keukenpapier. Snij de sla in stukken en doe in een kom. 2. Was het bosuitje, dep ze droog en snij in kleine ringetjes. Voeg aan de sla toe. 3. Was de komkommer, dep droog en snij in kleine stukjes. 4. Was de radijsjes en snij het worteltje er af. Halveer de radijsjes en snij elke helft in 4 stukjes. 5. Mix alle ingrediënten goed doorelkaar.

Vinaigrette

 1. Pers de citroen uit. 2. eng het citroensap met de olijfolie, peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade heen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *