Kleine porties

Kleine porties eten werkt niet

Heb jij last van eetbuien? Voel je je steeds hongerig? Is afvallen één groot gevecht tegen jezelf?

Hoeveel je eet wordt bepaald door hoeveel honger je hebt. Heb je geprobeerd om af te vallen door steeds minder calorieën, steeds kleinere porties te gaan eten? Heb je zelfs als je net gegeten hebt nog steeds honger?

Als je probeert af te vallen door minder te gaan eten, word je de hele tijd geconfronteerd met wat je niet kan, wat je niet mag en je bent dus aan het vechten tegen je eigen lichaam, je eigen gevoelens.

Als je zes of zeven keer een piepklein beetje eet, is het niet gek dat je de hele dag met eten bezig bent! Als je kleine porties eet, is het net als een voorgerecht. Maar nadat je een voorgerecht gegeten hebt, begin je pas echt trek te krijgen. Het heet niet voor niks in het Engels een ‘appetiser’, het wekt juist je eetlust op. Anders zou niemand in een restaurant ooit een hoofdgerecht eten!

Meerdere kleine porties per dag?

Je kan er dus vanuit gaan dat het eten van kleine porties je niet gaat helpen met je hongergevoel!

En hoe vaker je op een dag eet, hoe meer je de hele dag door met je hongergevoel geconfronteerd wordt. Zo ben je dus de hele dag met eten bezig, dag in – dag uit!

Dat is heel frustrerend en heel moeilijk vol te houden. Het is natuurlijk niet gek dat je dit gevecht na verloop van tijd opgeeft.

Vaak ga je dan nog meer eten, want je denkt dat het toch allemaal niet uit maakt en dat het toch niet lukt. Zo word je nog zwaarder dan voordat je aan je dieet begon. Dit is het jojo effect.

Geen verzadigingsgevoel met te kleine porties

Als je dus meerdere kleine porties koolhydraten per dag eet, zal je een hongergevoel blijven houden.

Zelfs als je wel grote porties koolhydraten eet is het soms moeilijk om een gevoel van verzadiging te krijgen, want je bent hoofdzakelijk afhankelijk van de rekreceptoren in je maag (klik hier voor meer informatie). Dit is waarom je wel zes boterhammen met jam kan eten of twee borden met pasta en niet heel veel vlees of vis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.