Geen tijd om te koken

Geen tijd om te koken

Eén van de meest genoemde redenen om te stoppen met het keto dieet is geen tijd om te koken. Je bent de hele dag druk bezig geweest en het laatste waar je zin in hebt is om te koken, dan maar even naar de supermarkt of de snackbar en iets makkelijks en kant-en-klaars halen, en ja, dat is niet keto.

Menu plannen

Vaak zal je van te voren al weten dat je een drukke week voor de boeg hebt. Je kan hier rekening mee houden door een menu met makkelijke maaltijden te plannen en te zorgen dat je alles al in huis hebt. Je hoeft helemaal niet elke dag uitgebreid te koken!

Kijk eens bij de 15 minuten maaltijden of bij de snacks, want je kan natuurlijk ook een kaasplankje al dan niet met plakjes vleeswaren als een makkelijke maaltijd nemen. Heel veel maaltijden hoeven helemaal niet veel tijd te kosten! Bovendien zijn er tal van manieren waarop je tijd tijdens het koken kan besparen.

Keukenhulpjes

Tegenwoordig zijn er heel wat keukenhulpjes die tijd in de keuken besparen. Bijvoorbeeld een keukenmachine, een spiraalsnijder, een staafmixer en natuurlijk een slowcooker.

Behalve in handige keukenhulpjes investeren, kan je ook je kook methode aanpassen om tijd te besparen!

Sneller koken

Er zijn een aantal manieren om te zorgen dat gerechten sneller klaar zijn.

Als je weet dat je de oven nodig hebt, laat de oven dan bijtijds beginnen met voorverwarmen. Dus zodra je thuis komt, zet de oven dan alvast aan. Dit geldt overigens ook als je een pan op het gasfornuis gebruikt, doe je ingrediënten pas in de pan als je pan heet is (en het vet ook heet is). Zo zal je gerecht niet alleen lekkerder smaken, maar ook sneller klaar zijn.

Sommige stukken vlees hoef je niet helemaal te garen, dus dat maakt het een stuk sneller, denk dan aan biefstuk. Of je kan een stuk vlees heel plat slaan waardoor het sneller gaar wordt, bijvoorbeeld een schnitzel. Een andere optie is om een stuk vlees in kleinere stukjes te snijden voordat je het gaat bakken of koken, dus kipfilet in kleine stukjes gesneden heb je in heel korte tijd gegaard (zowel bakken of in wat water gaar koken). Dit geldt natuurlijk net zo goed voor groenten, halveer spruitjes en ze zullen veel sneller garen.

Als je vis of vlees in een voorverwarmde oven bakt, kan je de baktijd verkorten door het goed in aluminium folie in te pakken. Je kan dit doen door de folie eerst met wat extra vierge olijfolie in te vetten en dan bijvoorbeeld een stukje zalm of kabeljauw filet helemaal in te pakken. Het is dan veel sneller gaar.

Op het gasfornuis kan je de kooktijd verkorten door de juiste maat pan te kiezen. Dus als je een kleine hoeveelheid maakt, kies dan voor een kleine pan. En gebruik een deksel op de pan, daardoor blijft de temperatuur constanter.

Eten gaart sneller als je niet continu door de pan heen roert. Geef het eten in de pan dus ook even tijd om goed op te warmen. Roer af en toe, maar voor verreweg de meeste gerechten is continu doorroeren helemaal niet nodig.

Kook extra en vries in

Een andere optie waarmee je veel tijd kan besparen is door je eigen diepvriesmaaltijden te maken. Kook dubbele porties en vries direct de helft in. Zo heb je altijd makkelijke maaltijden, die alleen maar opgewarmd hoeven te worden.

Extra koken is al helemaal makkelijk als je een slowcooker hebt, slowcookers zijn ideaal om grotere hoeveelheden tegelijk te maken.

Vasten

En als je in al het bovenstaande toch echt geen zin hebt, dan is vasten ook een optie. Je bespaart jezelf veel tijd en het is voor verreweg de meeste mensen heel gezond. Neem een bad of ga naar een film kijken in plaats van tijd aan koken, eten en opruimen te besteden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.