keto schnitzels met keto paneermeel

Keto schnitzels

Op een keto-dieet kan je geen kant-en-klare schnitzels kopen, want die zijn gepaneerd met paneermeel.

De meeste supermarkten gebruiken hun eigen soort paneermix. In de paneermix van de kant-en-klare schnitzels van de Jumbo zit het volgende:

  1. tarwebloem
  2. tarwezemelen
  3. gist
  4. zout
  5. dextrose (een soort suiker dus)
  6. emulgator E472e (esters gemaakt van synthetische vetten)
  7. palmolie
  8. specerijen
  9. raapzaadolie
  10. paprikaconcentraat
  11. natuurlijk aroma

Aan het bovenstaande lijstje kan je zien dat de bloem niet het enige probleem is. Ik wil ook geen palmolie, raapzaadolie, synthetische vetten en dextrose in mijn eten!

Kant-en-klare schnitzels uit de supermarkt

Kant-en-klare schnitzels uit de supermarkt zijn vaak heel goedkoop. Dat is ook logisch want ze worden gemaakt van ‘restvlees’. De stukken restvlees worden dan aan elkaar geplakt met eiwit om er weer een mooi lapje van te maken.

Door ze te paneren met een paneermix krijgen deze schnitzels hun lekkere smaakje. De paneerlaag verhult dus de lagere kwaliteit vlees en vandaar dat ze zo goedkoop kunnen zijn!

Kalfsvlees, varkensvlees of kip

De traditionele Wienerschnitzel maak je met een dun lapje kalfsvlees, dat gepaneerd wordt en dan in reuzel wordt gebakken. Kalfsvlees is duur, dus vandaar dat de meeste schnitzels in Nederland gemaakt worden met varkensvlees.

Behalve de Wienerschnitzel, zijn er ook nog andere traditionele varianten, zoals de Zigeunerschnitzel en de Jägerschnitzel. De Zigeunerschnitzel is een met paprika gekruide schnitzel. De Jägerschnitzel is een schnitzel in een champignonsaus.

Ik gebruik eigenlijk altijd varkensvlees voor mijn keto schnitzels. Ik gebruik dan hamlapjes die ik zelf even goed plat sla (met een vleeshamer, deegroller of glazen pot). Door het platslaan krijg je niet alleen een dunner lapje wat eerder gaar is, maar het maakt het vlees ook malser. Zo heb je dus in een paar minuten tijd zelf van je hamlap een mooie, dunne, malse schnitzel gemaakt. Maar je kan natuurlijk ook ongepaneerde schnitzels in de supermarkt halen.

Behalve schnitzels van kalfsvlees of varkensvlees, kan je ook prima schnitzels met kip maken. Je kan dit doen door een stukje kipfilet goed plat te slaan. Je kan ook ongepaneerde kipschnitzels kopen natuurlijk.

Keto-paneermeel: amandelmeel

Je kan voor je schnitzel dus geen kant-en-klaar paneermeel (of gekruimelde beschuiten) gebruiken, maar dit is helemaal geen probleem. Je kan heel makkelijk en snel zelf keto paneermeel maken.

Een makkelijk en snel gerecht

Keto schnitzels zijn makkelijk en snel om te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en het kan bijna niet misgaan. Je moet er wel even bij blijven als je ze aan het bakken bent, want ze zijn heel snel gaar!

Eigenlijk passen alle soorten groenten wel bij schnitzels, maar omdat schnitzels niet veel vet bevatten is het een goed idee om een groente te kiezen die je kan smoren of met een bechamel saus kan serveren.

Macro’s

Op het keto dieet komen de meeste calorieën uit gezonde vetten. Schnitzels bevatten niet veel vet en ook al voeg je veel roomboter toe, toch zijn de macro’s voor vet lager dan je wilt op het keto dieet. Dit geeft niks, zolang je deze schnitzels combineert met een bijgerecht en/of dip dat hoger in vetten is.

keto schnitzels met keto paneermeel

Keto schnitzels

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vlees, 15 minuten maaltijd
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 409kcal

Ingrediënten

  • 500 gram schnitzels of platgeslagen hamlappen
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de schnitzels 15 minuten voordat je ze gaat bakken uit de koelkast.
  • Klop de eieren met een vork of met een garde los in een kom. Strooi het amandelmeel op een groot bord.
  • Bestrooi de schnitzels met wat peper en zout. Haal de schnitzels dan één voor één eerst door het losgeklopte ei zodat ze plakkerig worden en dan door de amandelmeel.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur (boter niet bruin laten worden). Zodra de boter gesmolten is, de schnitzels in de pan leggen. Laat ze een paar minuten bakken en keer ze dan om. Doe dat eventueel nog één of twee keer.
    Bak de schnitzels in de roomboter
  • De schnitzels zijn klaar als beide kanten mooi goudbruin zijn. Schnitzels zijn heel dun, dus ze zijn in zo’n 3-4 minuten per kant gaar. Serveer met een schijfje citroen. Het is namelijk lekker om wat citroen over de schnitzels uit te knijpen.
    keto schnitzels met keto paneermeel

Nutrition

Calorieën: 409kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 38g | Vetten: 28g | Sodium: 210mg | Potassium: 68mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 744IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 14mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 2µg | Calcium: 25mg | Copper: 1mg | Folate: 13µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 5mg | Phosphorus: 54mg | Selenium: 7µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 61% | Macro Koolhydraten: 3% | Macro Eiwitten: 37%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.