Koekenpan met boter

Koekenpan

Als je op zoek bent naar een koekenpan raad ik een pan aan van staal. In het begin bakt dat misschien iets minder prettig, want hij heeft geen anti-aanbak laag en moet een laagje opbouwen (inbranden). Daarna wordt je pan steeds beter. Het enige wat je nooit met een stalen koekenpan kan doen is afwasmiddel gebruiken. Je maakt hem schoon met heet water en eventueel zout. Vervolgens droog je hem af met keukenpapier een smeert hem in met een heel dun laagje olijfolie.

Anti-aanbaklaag

Eerst kocht is altijd koekenpannen met verschillende soorten anti-aanbak laag. Hier ben ik inmiddels mee gestopt, want ik merk dat zelfs bij de hele dure pannen de anti-aanbak laag toch na een tijdje gaat beschadigen. We weten inmiddels dat teflon heel ongezond is als je dat binnen krijgt en wat mij betreft is er nog te veel onduidelijkheid over de lange termijn effecten van nieuwe materialen voor anti-aanbak laagjes.

Staal

Vandaar dat ik overgeschakeld ben naar een ouderwetse stalen pan. Deze pannen kan je online kopen, je wilt dan dus een pan puur van staal en zonder anti-aanbak laag. Deze pannen moet je volgens de instructies inbranden (heel heet laten worden met wat olie) voordat je ze gaat gebruiken, maar ook dat is zo gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.