Deze Italiaanse basilicum frittata is heel makkelijk en snel om te maken. Een frittata is een Italiaanse omelet waar kaas aan is toegevoegd. Deze frittata maak ik met Parmezaanse kaas, want deze kaas bevat veel voedingsstoffen. Hier kan je daar meer over lezen.
Als je vegetariër bent kan je de Parmezaanse kaas natuurlijk door een andere kaas, zoals bijvoorbeeld Parrano (Jumbo) vervangen.
Als vet gebruik ik extra vierge olijfolie, ook dat heeft veel gezonde voedingsstoffen, zoals polyfenolen, maar je kan natuurlijk ook roomboter gebruiken.
Lekker als ontbijt, lunch of lichte maaltijd
Deze basilicum frittata is lekker als een lichte maaltijd of lunch. Je kan hem ook als ontbijt nemen.
Deze frittata is stevig genoeg om in pizza punten te snijden en mee te nemen naar school of werk. Als je op zoek bent naar een goede lunchdoos, ik gebruik deze lunchdozen en ben daar heel tevreden over.
Geen tijd of zin om te koken?
Deze frittata is ook heel geschikt voor mensen die niet van koken houden of nog niet zo heel goed kunnen koken of gewoon geen tijd hebben.
Keto basilicum frittata
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 15 gram basilicum
- 6 eieren
- snufje cayenne peper
- 100 gram geraspte kaas
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Was de basilicum en dep droog. Knip of hak ze in stukjes.
- Klop de eieren los in de kom.
- Voeg de geraspte kaas, cayenne peper en basilicum aan de eieren toe.
- Verhit de olijfolie in een (koeken)pan op matig hoog vuur. Zodra de olie heet is het beslag in de pan gieten. Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven (dit is afhankelijk van hoe groot de pan en dus hoe dik de frittata is).