Deze mozzarella-avocado salade is heel lekker als snelle maaltijd als je geen zin hebt om te koken. Vooral als je aan intermittent fasting doet is dit een ideale salade om je vast mee te breken.
Mozzarella-avocado salade: avocado’s en keto griep
Deze mozzarella avocado salade bevat avocado en avocado is een goede bron van kalium. Als je te weinig kalium via je voeding binnenkrijgt, kan je keto griep krijgen. Daarom is het vooral als je net met het keto dieet begint of als je het keto dieet weer opnieuw oppakt, extra belangrijk om avocado’s te eten. Avocado’s passen heel goed binnen het keto dieet en worden wel als een superfood beschouwd. Hier kan je daar meer over lezen.
Extra vierge olijfolie
De dressing voor deze mozzarella-avocado salade maak je met extra vierge olijfolie. Extra vierge olijfolie is niet alleen een heel goede bron van vet, maar kan ook helpen met het tegengaan van chronische ontstekingen. Hier kan je meer over de vele gezondheidsvoordelen van goede kwaliteit extra vierge olijfolie lezen.
Zelf mozzarella maken?
Je kan deze mozzarella-avocado salade met mozzarella uit de supermarkt maken, maar je kan ook zelf mozzarella maken. Zelf mozzarella maken is het makkelijkst en snelst als je een magnetron gebruikt. Hier kan je lezen hoe je zelf mozzarella maakt. Hier kan je een pakket kopen om zelf mozzarella te maken, leuk als cadeautje!!
Om mozzarella te maken heb je stremsel nodig. Als je zelf voor eigen gebruik kaas maakt, maak je maar kleine hoeveelheden en daarom heb je maar weinig stremsel nodig. Check dus goed dat als je stremsel koopt het geschikt is om met een paar liter melk te gebruiken! Je moet het dus goed kunnen doseren! Je hebt niks aan stremsel waarbij je 1 druppel voor 10 liter melk gebruikt, want je zal geen 10 liter melk gaan gebruiken. In het verleden gebruikte ik daarom het liefst de microbiële stremseltabletjes van Mad Millie. Helaas zijn die nu heel moeilijk te krijgen.
Mozzarella-avocado salade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 125 gram mozzarella (uitlekgewicht)
- 1 avocado
- 150 gram tomaat
- 1 eetlepel basilicum blaadjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 eetlepel citroensap
- peper en zout
Instructies
- Verhit een koekenpannetje op hoog vuur (zonder vet). Zodra de pan heet is het vuur op matig-hoog zetten en de pijnboompitten al roerende kort roosteren.
- Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in plakken.
- Was de tomaat en snij in plakken.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Snij in mooie plakken.
- Snij of knip de basilicumblaadjes in stukjes.
- Leg de avocado, tomaat en mozzarella op een bord.
- Maak een vinaigrette door de olie, citroensap en peper en zout in een kopje even met een vork door te mengen.
- Schenk de vinaigrette over de salade.