Keto rijstepudding is heel lekker en sneller kan bijna niet. Deze pudding is lekker als supersnel ontbijt, tussendoortje, lichte lunch of als toetje. Je hoeft er niet voor te koken.
Het is misschien wat veel als dessert, dus dan kan je de hoeveelheden altijd halveren, de macro’s blijven dan precies hetzelfde.
Rijstepudding met cottage cheese
Cottage cheese heeft kleine klontjes en dat geeft deze rijstepudding wat ‘bite’. Als ik kant-en-klare cottage cheese gebruik, dan gebruik dan een cottage cheese met zo min mogelijk koolhydraten. Het kan namelijk per merk nogal verschillen. Hier kan je mijn cottage cheese review lezen.
Vegetarische cottage cheese
De meeste cottage cheese wordt gemaakt met vegetarisch of microbieel stremsel. Zo is Domspitz cottage cheese (Hoogvliet), Jumbo cottage cheese, Jumbo biologische cottage cheese, AH cottage cheese en AH biologische cottage cheese gemaakt met microbieel of vegetarisch stremsel en dan past zo’n cottage cheese binnen een vegetarisch dieet.
Ook cottage cheese van het merk OMA (Odin, Ekoplaza) en Züger cottage cheese (Ekoplaza) zijn geschikt op een vegetarisch dieet.
Hier kan je meer lezen over verschillende soorten stremsel.
Wel of niet extra vetten?
Als je het keto dieet nog niet zo lang volgt en nog vrij hongerig bent, dan is het een optie om mascarpone aan je rijstepudding toe te voegen. Hierdoor verander je de macro’s en stijgt het vetpercentage naar 75% in plaats van 71% en de hoeveelheid calorieën neemt toe. Doe dit alleen als het ook nodig is. Dus als er een risico is dat je nog zo hongerig bent, dat je wilt gaan snacken. Het is helemaal niet erg als je nog een beetje trek hebt na de maaltijd, dus dat is geen reden om extra vetten toe te voegen.
Garneer met een paar frambozen of bessen
Het oog wil ook wat en het smaakt natuurlijk nog lekkerder, als je deze snelle rijstepudding garneert met een paar frambozen. Een redelijk grote framboos weegt al snel zo’n 5 gram.
Rijstpudding keto-stijl
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram Domspitz Hüttenkäse
- 75 ml slagroom
- 20 gram frambozen
Instructies
- Klop de slagroom of gebruik een slagroomapparaat.
- Meng de slagroom door de cottage cheese.
- Voeg eventueel een beetje vanille extract of framboise toe (optioneel).
- Garneer eventueel met een paar frambozen.