Ribkarbonades met paprikasaus zijn niet alleen heel lekker en makkelijk te maken, maar ze zorgen er ook voor dat je je langer verzadigd voelt.
Roomsaus
Er zijn niet veel diëten waar het je aangeraden wordt om roomsaus bij je maaltijd te serveren! Deze paprikasaus past dus goed binnen het keto dieet en hetzelfde geldt voor keto Mornaysaus, roomsaus met peterselie, etc. Heel wat gerechten op dit website komen daarom met een saus, zoals varkenshaas in roomsaus, runderniertjes in Porcini roomsaus, groene asperges met Bechamelsaus, kabeljauwfilet met Hollandaise saus, etc.
Meeste energie uit vetten
Deze ribkarbonades met paprikasaus zorgen er voor dat je het grootste deel van je calorieën uit gezonde vetten haalt.
Als je net met het keto dieet begint focus je vooral op de hoeveelheid koolhydraten. Als je namelijk te veel koolhydraten eet kan je onmogelijk in ketose komen en kan je dus geen vet verbranden. Gedurende de twee weken durende keto challenge eet je daarom speciale maaltijden die er voor zorgen dat je zo snel mogelijk in ketose kan komen en je hongergevoel helpen onder controle te krijgen.
Niet alle vetten
Hier kan je meer over verschillende soorten vetten lezen en waarom niet alle vetten binnen het keto dieet passen. Ribkarbonades met paprikasaus bevatten wel veel gezonde vetten!
Paprikapoeder
Je maakt deze ribkarbonades met paprikasaus met paprikapoeder. Kies voor een milde paprikapoeder – dus niet gerookte paprikapoeder.
Verder is het belangrijk dat je de paprikapoeder pas toevoegt als de pan van het vuur is en je de mascarpone en room al toegevoegd hebt. Paprikapoeder bevat van nature in de paprika voorkomende suikers en als die te heet worden, verbranden ze waardoor je een bittere smaak krijgt.
Ribkarbonades met paprikasaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Karbonades met paprikasaus
- 600 gram ribkarbonades
- 60 gram roomboter
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 100 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- peper en zout
Instructies
Karbonades
- Wrijf de karbonades in met peper en zout.
- Smelt de boter op matig vuur in een braadpan.
- Zodra de boter gesmolten is, de karbonades in de braadpan leggen. Bak elke kant ongeveer 6 minuten (afhankelijk van de dikte van de karbonade) op matig-hoog vuur.
- Draai de karbonades om en laat de andere kant ook in zo'n 6 minuten op matig vuur gaar bakken.
- Zodra de karbonades gaar zijn leg je ze op een vel aluminium folie en pak je ze in zodat ze warm blijven.
Paprikasaus
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de mascarpone, room en paprika poeder aan de pan met jus toe. Laat de mascarpone smelten, terwijl je het even doorroert.
- Roer door elkaar heen en druk de mascarpone klontjes plat.
- Roer met een lepel totdat je een gladde saus hebt.
Serveren
- Haal de karbonades uit de aluminiumfolie en leg op een bord.
- Schenk wat saus over de karbonade en serveer met bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of een salade.