Oopsie broodje – ook wel wolkenbroodje genoemd – een vreemde naam voor een broodje. Als je weet hoe je eieren splitst is een oopsie broodje maken een koud kunstje.
Eieren splitsen is niet moeilijk, gewoon even oefenen. En ja, soms lukt het even niet, maar dat geeft niks, je kan die eieren die niet mooi gesplitst zijn gewoon voor andere recepten gebruiken. Het helpt als je een mengkom met een metalen stukje hebt, zoals deze kom. Sowieso zijn dit fijne kommen, want ze hebben een schenk-tuit en een prettig formaat.
Eieren splitsen is niet moeilijk maar neem er wel even de tijd voor! Eieren splitsen lukt niet als je haast hebt!
Een Oopsie broodje is heel lekker met een gepocheert eitje en mijn snelle Hollandaise saus!
Oopsie broodje
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 75 gram roomkaas
- 1 theelepel psyllium
- 0.5 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150º celsius en zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als de eieren uit de koelkast komen, leg ze dan 10-15 minuten in een kom met lauw kraanwater.
- Splits de eieren. Doe de eiwitten in een beker voor een staafmixer en de eidooiers in een andere kom.
- Meng de eidooiers met de roomkaas, de psyllium en het bakpoeder door elkaar met een garde of een vork. Laat dit beslag 5 minuten rusten, zodat de bakpoeder en psyllium kunnen werken.
- Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. De eiwitten moeten zo stijf zijn, dat als je de beker op zijn kop houdt, ze niet bewegen.
- De eiwitten voorzichtig door het eidooier-roomkaas mengsel scheppen. Het mengsel moet mooi luchtig worden.
- Doe een vel bakpapier op een ovenplaat en maak 8 hoopjes beslag op de bakplaat.
- Bak in 25 minuten op 150º celsius gaar. De broodjes moeten mooi goudbruin worden.