Wit bordje met een Italiaans wolken ei

Italiaanse wolken eieren

Deze Italiaanse wolken eieren zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook heel anders dan bijvoorbeeld gebakken eieren. Verder kan je enorm variëren met wat je toevoegt aan de eiwitten. Je kan fijngesneden stukjes groente of stukjes salami of geraspte Parmezaanse kaas, etc., toevoegen voor nog meer smaak en meer kleur.

Eieren splitsen

Je maakt deze Italiaanse wolken eieren door de eieren eerst te splitsen in eiwit en eidooier. Het is belangrijk dat de dooier mooi heel blijft en er geen dooier bij de eiwitten zit. Eiwitten kan je alleen goed stijf kloppen als er helemaal geen dooier bij zit. Hier kan je meer lezen over hoe je een ei splitst.

Je zal merken dat als je de eiwitten stijfklopt ze enorm in volume toenemen. Gebruik dus een ruime kom! Eieren stijfkloppen gaat het beste met een elektrische mixer. Zodra de eiwitten stevig zijn, direct stoppen met kloppen. Als je te lang doorgaat worden ze weer nat.

Wit bordje met een Italiaans wolken ei

Italiaanse wolken eieren

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 63kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius voor een hete lucht oven en anders op 200° Celsius.
  • Splits de eieren en probeer de dooiers heel te houden, door elke dooier voorzichtig in een apart kommetje of beker te doen.
    eidooiers in bekers
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Zet je mixer eerst op een lage stand en zodra de eiwitten iets steviger worden kan je je mixer op een hoge stand zetten.
    Elektrische mixer met kom met eiwit
  • Zodra de eiwitten stijf zijn en pieken gaan vormen stoppen met kloppen.
    Kom met stijfgeklopt eiwit
  • Vet de garneerringen in met wat boter en zet ze op een bakplaat die bedekt is met een vel bakpapier.
    Ingevette kookring op bakpapier
  • Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de garneerringen en maak een kuiltje in het midden.
    Bakring met kui
  • Zet de garneerringen 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze stevig zijn geworden en lichtbruin aan de randjes.
    Garneerring met gegaard eiwit
  • Haal de gegaarde eiwitten uit de oven en laat in elke garneerring voorzichtig een eidooier in het kuiltje glijden. Strooi eventueel wat zout en peper over de dooiers en zet 5 minuten in de oven.
    Garneerring met gegaard eiwit en eidooier in het midden
  • Zodra de eidooier stevig is geworden direct serveren.
    Wit schoteltje met wolken ei

Variaties

  • Je kan fijn gesneden stukjes groente, zoals paprika, of salami of geraspte (Parmezaanse) kaas, door het eiwit mengen voordat je het in de garneerring doet.
    Kom met eiwit met stukjes salami

Nutrition

Calorieën: 63kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vetten: 4g | Sodium: 62mg | Kalium: 61mg | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Calcium: 25mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 5mg | Fosfor: 87mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 56% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 38%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.