Courgette spaghetti is ketogeen en glutenvrij. Je maakt het in een paar minuten!
Hoe maak je courgette spaghetti?
Om de courgette in mooie courgette spaghetti te maken helpt het als je een goede spiraalsnijder hebt. Zelf gebruik ik een spiraalsnijder waar je de groente in vastzet en dan aan de handel draait. Ik ben hier super tevreden over.
Keukenhulpjes zijn allemaal leuk en aardig, maar ze moeten wel gebruiksvriendelijk (en veilig!) zijn, want anders belanden ze binnen de kortste keren achter in het keukenkastje. Er zijn namelijk ook goedkopere versies waarbij je spiraalsnijder als een soort puntenslijper werkt. Ik ken inmiddels al heel wat mensen die zich daarmee flink gesneden hebben. Niks voor mij dus!
Met deze spiraalsnijder kan je zelfs (niet te jonge) kinderen de spaghetti laten maken, want hij is heel veilig. Een leuke activiteit voor ze en jij hebt een mooi voorraadje om in te vriezen.
Saus
Deze courgette spaghetti is lekker met
- pesto
- carbonara
- groene kruidenolie
- bolognese
- gerookte zalmsnippers en crème fraîche
- macadamia pesto
- tomatensaus
Courgette spaghetti
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 600 gram courgettes
- ⅛ theelepel zout
Instructies
- Snij de uiteinden van de courgettes af, zodat je de courgette in je spiraalsnijder kunt vastzetten.
- Zet de courgette in de spiraalsnijder.
- Kies het juiste snijblad zodat je mooie slierten spaghetti krijgt.
- Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook. Zodra het water kookt de spaghetti in de pan doen en 2 minuten laten koken.
- Laat de courgette spaghetti uitlekken in een vergiet.
- Direct serveren – zorg dus dat je je saus al klaar hebt!