afslanken met gezond & fit

Waarom calorieën tellen uiteindelijk niet werkt …

Dr Jason Fung legt uit waarom calorieën tellen en veel bewegen niet kan werken op de lange termijn. Ja, op de korte termijn werkt het, maar op de lange termijn niet.

Dus, waarom doen we dit nog?

Eet minder, beweeg meer. Dr Jason Fung kijkt wat er gebeurt met deze mensen in wetenschappelijke experimenten. En de reden dat het niet kan werken en dat weten we al meer dan 100 jaar is dat je metabolisme langzamer gaat worden.

Dus op een gegeven moment eet je maar de helft van de calorieën, je voelt je koud, hongerig en slecht en toch kom je weer aan in gewicht. Je metabolisme is namelijk nog zuiniger geworden. Je gaat dus meer bewegen, zodat je meer energie gebruikt. Maar als je dan stopt met heel veel bewegen, kom je meteen weer aan. Je basale metabolisme is nog verder omlaag gegaan.

En een maagverkleinende operatie? Werkt dat? Ja, want je metabolisme gaat zelfs omhoog na de operatie! Het is niet wat hij adviseert, maar het werkt wel in tegenstelling tot eet minder, beweeg meer.

Het ergste is dat we mensen die dan toch aankomen er de schuld van geven, terwijl wat fout is is het advies. Is het niet logischer dat het advies fout is? Is dat niet de reden dat meer en meer mensen overgewicht hebben?

Kijk naar deze film en begrijp waarom calorieën tellen en meer bewegen niet kan werken op de lange termijn, sterker nog, uiteindelijk leiden tot een nog groter probleem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *