Letterlijk vertaald betekent Pomodori al Tonno tomaten met tonijn. Je kan tomaten vullen met verschillende soorten vullingen met tonijn. De vulling voor dit gerecht bevat wat meer ingrediënten dan de vulling voor gevulde tomaat met tonijnmayonaise.

Pomodori al Tonno: voorgerecht of lunch

Pomodori al Tonno kan je als voorgerecht maar ook als lichte lunch nemen. Je vult een grote trostomaat met een vulling van tonijn, gekookt ei, olijven, kappertjes, kruiden en mayonaise. Het is niet veel werk en past goed binnen het keto dieet. Je hoeft alleen maar een ei te koken en dat duurt zo’n 8 minuten, tenzij je ingemaakte eieren hebt.

Tonijn: goede bron van Omega 3

Je maakt de vulling voor Pomodori al Tonno met tonijn. Tonijn behoort tot de vette vissen. Vette vis is de beste en belangrijkste bron van Omega 3 vetzuren.

Op het keto dieet probeer je de juiste balans tussen Omega 3 vetzuren en Omega 6 vetzuren te bereiken. Omega 6 vetzuren krijg je ruim voldoende via je voeding binnen, maar Omega 3 vetzuren zijn een stuk lastiger.

Uitgebreidere lunch?

Je kan Pomodori al Tonno uitbreiden met een salade en/of lekkere supersnelle keto broodjes. Hier kan je het recept voor mayonaise vinden, want ook dat is zo gemaakt!

Pomodori al Tonno

 • 360 gram trostomaten ((2 grote trostomaten))
 • 1 ei
 • 100 gram tonijn
 • 15 ml extra vierge olijfolie
 • 15 gram kappertjes
 • 30 gram groene olijven zonder pit
 • 1 eetlepel platte peterselie
 • 1 eetlepel basilcumblaadjes
 • 45 ml mayonaise
 1. Doe de eieren in een pan met kokend water en laat ze 8 minuten koken. Pan dan onder de stromende koude kraan zetten zodat de eieren afkoelen.

 2. Was de tomaten, dep droog met keukenpapier en snij het kapje eraf. Hol de tomaten voorzichtig uit met een scherp mes of met een (ijs)lepel of meloenlepeltje. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met wat zout en peper. Zet ze nu op hun kop op een stuk keukenpapier. 3. Pel de hardgekookte eieren en snij in stukjes. 4. Meng de tonijn met de olijfolie en maak de tonijn goed los. 5. Snij de olijven in stukjes. 6. Voeg de fijn geknipte peterselie, fijn geknipte basilicum blaadjes, eieren, fijngesneden olijven, kappertjes en mayonaise er aan toe. Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. 7. Vul de tomaten met het tonijn-eiermengsel en garneer met een aantal olijven. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *