Gevulde tomaat met tonijnmayonaise, roombrie en chorizo

Deze gevulde tomaat met tonijnmayonaise is zo gemaakt en je kan hem ook prima meenemen naar school of werk. Wikkel hem dan strak in vershoudfolie of aluminiumfolie.

Het tomatenvruchtvlees gebruik je niet voor dit recept, maar je zou het in een bakje kunnen invriezen en als je na een tijdje een vol bakje hebt, dat gebruiken in plaats van een blik met tomaten. Zo hoef je het niet weg te gooien.

Met roombrie en chorizo

Voor dit recept heb ik voor roombrie gekozen, maar je kan dus ook een andere volvette kaas kiezen. Om dit lekker snel maar voldoende voedzaam te maken doe ik er ook wat plakjes chorizo bij. Je kan natuurlijk ook salami of boerenmetworst gebruiken.

Portiegrootte

Als je denkt, nou dat is ook niet veel, dat is nooit genoeg om de middag door te komen … drink dan eerst een flink glas water voor dat je aan je lunch begint.

Deze maaltijd is ideaal als lunch als je het keto dieet al langere tijd volgt en fat-adapted bent. Je zal namelijk gaan merken dat je niet alleen heel makkelijk kan vasten, maar ook dat je voldoende hebt aan kleinere porties. Dit is ook niet zo vreemd, want op het moment dat je al aardig bent afgevallen neemt je energiebehoefte af. Je hebt minder calorieën nodig voor je basisstofwisseling. Dus iemand die heel veel overgewicht heeft, heeft meer calorieën nodig voor de basisstofwisseling vergeleken met iemand die geen of minder overgewicht heeft. Het is dus belangrijk om af en toe te checken wat je calorie behoefte is. Dit kan je uitrekenen, maar op den duur geeft je lichaam dit ook heel duidelijk aan. Eet daarom totdat je verzadigd bent, en vermijd eten uit gewoonte.

Gevulde tomaat met tonijnmayonaise, roombrie en chorizo

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 814kcal

Ingrediënten

  • 100 gram tomaat
  • 100 gram tonijn
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes (optioneel, of olijven)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 50 gram roombrie
  • 50 gram chorizo (of salami)

Instructies

  • Was de tomaat en basilicumblaadjes en dep droog.
  • Snij het bovenkantje van de tomaat en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Strooi wat zout en peper in de tomaat. Leg de tomaat nu op z’n kop op een stukje keukenpapier.
    tomaat uithollen
  • Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Knip de basilicum in kleine stukjes en voeg aan de kom toe.
  • Voeg de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar met een vork.
    Voeg de kappertjes aan de kom toe
  • Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de tomaat met dit mengsel en garneer met nog een klein beetje mayonaise en een blaadjes basilicum.
  • Serveer met een stukje (room)brie en wat plakjes chorizo (of salami). Als je hem mee naar werk neemt, wikkel hem dan strak in vershoudfolie of aluminiumfolie.
    Tomaat met tonijnmayonasie, brie en chorizo

Voedingswaarden

Calorieën: 814kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 49g | Vetten: 65g | Sodium: 1760mg | Kalium: 520mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1490IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 13mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine C: 14mg | Vitamine D: 7µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 132µg | Calcium: 105mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 53µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 52mg | Fosfor: 429mg | Selenium: 84µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 73% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 24%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.