Thaise pangasius uit de oven

Thaise pangasius maak je met panga, al kan het ook met kabeljauw. Panga is een goedkope vis vergeleken met bijvoorbeeld zalm en kabeljauw. Ook pangasius bevat Omega 3 vetzuren die heel goed voor onze gezondheid zijn. Zalm bevat echter ongeveer 75 x meer Omega 3 vetzuren dan Pangasius, maar alle beetjes helpen natuurlijk!

Pangasius is in het verleden in opspraak geraakt, omdat de meeste Pangasius uit Vietnam komt uit de Mekong Delta en die rivier is sterk vervuild. Dit is in 2015 door de Universiteit van Wageningen onderzocht en de pangasius die we in Nederland kopen bevat geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen.

Aan panga wordt water toegevoegd

In een onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde is gevonden dat veel supermarkten 30% (en soms zelfs meer zonder dit te vermelden!) water aan de panga toevoegen. Je koopt dus vooral ook veel water als je panga koopt en dat verklaart waarschijnlijk waarom een grote zak panga zo goedkoop is. Je koopt namelijk veel water met je vis!

Laat dit je niet weerhouden om af en toe eens panga te eten. Panga heeft van zichzelf niet veel smaak en het is ook niet een heel stevige vis (maar misschien komt dat alleen door het toegevoegde water, dat weet ik niet). Deze Thaise pangasius heeft wel veel smaak, door het gebruik van een hele lekkere kruidenmix, die je zelf heel makkelijk kan maken. Als je gewoon zo een stukje vis wilt eten, dan zou ik niet voor panga, maar voor een andere vis kiezen, bijvoorbeeld kabeljauw, zalm of forel. Die hebben namelijk van zichzelf veel meer smaak.

Thaise groene curry paste

Als je een keukenmachine hebt, heb je zo je eigen curry paste gemaakt. Je hebt niet heel veel nodig en wat je over hebt kan je gewoon in de koelkast bewaren.

Je kan ook kant-en-klare curry paste kopen, maar check dan wel dat er geen toegevoegde suikers inzitten.

Thaise pangasius uit de oven

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Vis
Keuken: Oosters, Thailand
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 655kcal

Ingrediënten

  • 600 gram pangasius filet Het liefst eerst laten ontdooien
  • 2 eetlepels Thai green curry paste
  • 125 ml kokosolie
  • 400 ml kokosmelk Aroy D
  • 10 gram verse koriander
  • 30 gram roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje of in de magnetron. Meng de curry paste met de kokosolie en de kokosmelk.
  • Beboter een ovenschaal royaal met de boter.
  • Leg de pangasius filet in de ovenschaal en schenk het kokosmelk mengsel over de vis.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met verse koriander blaadjes en gele bloemkool rijst.
    Keto gele rijst

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 655kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 24g | Vetten: 62g | Sodium: 218mg | Potassium: 263mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 2.8mg | Calcium: 16mg | Iron: 2.1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 84% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.