Thai green curry paste

Thaise groene curry paste

Deze Thaise groene curry paste is een fantastische smaakmaker voor vlees, vis of groenten die misschien van zichzelf niet zo heel veel smaak hebben.

Als je een keukenmachine of handblender hebt is het echt zo gemaakt en je keuken ruikt heerlijk naar verse kruiden. Bovendien kan je deze Thaise groene kerrie pasta een aantal weken in de koelkast bewaren.

Je keuken gaat heel lekker naar kruiden en specerijen ruiken als je deze mix aan het maken bent!

Thai green curry paste

Thaise groene curry paste

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Marinade & kruidenmix
Keuken: Thailand
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 8 eetlepels
calorieën: 77kcal

Ingrediënten

  • 3 groene chili pepers
  • 2 sjallotjes
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 limoen
  • 8 kaffir limoenblaadjes verkrijgbaar bij Toko’s
  • 2.5 cm galangal
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels Kikkoman Tamari soja saus Deze glutenvrije soja sauce heeft veel minder koolhydraten, verkrijgbaar bij Jumbo

Instructies

  • Was de chili pepers en snij ze in kleine ringetjes. Doe ze dan in een kom voor een staafblender of een kleine kom van een keukenmachine.
  • Maak de sjalotjes schoon en snij ze in stukjes. Doe in de kom van de keukenmachine.
    Sjalotjes in kleine stukjes snijden
  • Haal de buitenkant van de gemberwortels en rasp de gember. Voeg aan de kom met de chili peper’s toe.
    gember
  • Was de koriander, dep droog met keukenpapier en hak in stukjes (of knip met schaar). Voeg zowel de blaadjes als de steeltjes aan de kom toe.
  • Knip de citroengrasstengels in 1 cm grote stukjes en voeg toe aan de kom.
  • Was en droog de limoen. Rasp de limoenzest in de kom en pers de limoen dan uit en voeg het limoensap aan de kom.
  • Knip de limoenblaadjes in stukjes en voeg toe aan de kom.
  • Maak de galangal schoon en snijdt in plakjes en voeg nu de koriander zaadjes, komijnpoeder, peper, soja saus en olijfolie aan de kom toe.
    Voeg alles aan de keukenmachine toe
  • Maak met een handblender of de keukenmachine fijn tot een mooie pasta.
    Thai green curry paste

Nutrition

Calorieën: 77kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vetten: 6g | Sodium: 144mg | Potassium: 142mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 127IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 6mg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 9µg | Calcium: 23mg | Copper: 1mg | Folate: 13µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 12mg | Phosphorus: 22mg | Selenium: 1µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 63% | Macro Koolhydraten: 33% | Macro Eiwitten: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.