Deze Salade Nicoise met tonijnsteak is lekker en kleurrijk. Bovendien is het zo klaar! Je kan een salade Nicoise met tonijnsteak ook prima mee naar werk nemen. Het is wel belangrijk dat je zorgt dat je een goed afsluitbare lunchbox hebt in verband met de mayonaise. Als het warm weer is en je geen koelkast op werk hebt, neem dan één of meerdere koelelementen en een koeltasje, zodat je lunch mooi koel blijft.

Hier kan je een goed afsluitbare lunchdoos vinden.

Vasten

Als je het keto dieet met intermittent fasting combineert, dan is dit een heel geschikte lunch vooral als je het keto dieet nog niet heel lang volgt en je caloriebehoefte nog rond de 2000 kcalorieën per dag zit. Je zal merken dat zodra je het keto dieet al langere tijd volgt, je calorie behoefte af gaat nemen. Het is belangrijk om niet te snel de hoeveelheid calorieën af te bouwen, eerst moet je zorgen dat je goed fat-adapted bent, want anders kan je stofwisseling gaan vertragen.

Ook als je al helemaal fat-adapted bent kan je dit gerecht nog steeds eten, bijvoorbeeld als je het met OMAD combineert of de portiegrootte aanpast.

Salade Niçoise met tonijn steak

Tonijn steaks

  • 375 gram tonijn steaks (Als je diepvries gebruikt, dan van te voren laten ontdooien.)
  • 3 eetlepels roomboter

Eieren

  • 3 eieren

Groente

  • 0.5 knolselderij
  • 90 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram haricot verts (Uitlekgewicht – uit pot zonder toegevoegde suiker)
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijven (Als je olijven in olie koopt, zorg dan dat ze in olijfolie zitten en niet in een ander soort olie!)

Dressing

  • 300 ml mayonaise

Eieren

  1. Begin met het koken van de eieren. Kook ze in[timer minutes=8] 8 minuten[/timer] en leg ze dan in een pan met koud water om af te koelen.

  2. Pel de eieren en halveer ze.
  3. Leg de eieren op een grote platte schaal.

Tonijn steaks

  1. Smelt de boter of ghee in een koekepan of gebruik een gril pan zonder boter.

  2. Bak de tonijn in[timer minutes=2.5] 2.5 minuut[/timer] per kant gaar (of totdat ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de tonijn steak).

  3. Leg de tonijn steaks bovenop de haricot verts.

Groente

  1. Gebruik een halve selderij knol. Snij de halve knol in 1.5 cm dikke plakken. Haal de schil eraf en snij de plakken in kleine blokjes (ongeveer 1cm -1.5 cm). Gaar de blokjes in de magnetron of in een steelpannetje met wat water. Laat dan afkoelen.
  2. Laat de haricot verts uitlekken en leg ze dan in het midden van de serveerschaal. Houd nog wel ruimte over voor de selderijknol.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze. Rangschik ze aan de rand van de serveer schaal.
  4. Was de radijsjes en halveer ze. Leg ze aan de rand van de serveer schaal.
  5. Leg de uitgelekte kappertjes en olijven ook aan de rand van de serveerschaal.
  6. Rangschik de selderijknol blokjes naast de haricot verts.
  7. Strooi zout en peper naar smaak over de eieren, tonijn en groente.
  8. Serveer met mayonaise of meng de mayonaise er al doorheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *