Deze zalmmousse maak je met roze zalm uit blik.

Ik gebruik voor deze zalmmousse Great Ocean Roze zalm van Dirk, maar je kan natuurlijk ook John West, Deepblue, Princes of een ander merk gebruiken.

Wilde zalm: goede bron van Omega 3

Deze zalmmousse is een goede bron van Omega 3 vetzuren, want je maakt het met roze zalm..

Roze zalm is wild gevangen zalm en wilde zalm, vooral wilde zalm uit Alaska, eet kleine schelpdiertjes die veel Omega 3 vetzuren. bevatten en daardoor bevat het vlees van deze zalm ook veel Omega 3 vetzuren. Dit is met gekweekte zalm vaak niet of veel minder het geval.

Maak de zalmmousse van te voren

Zalmmousse is ideaal als voorgerecht voor een etentje. Je kan het namelijk heel goed een dag van te voren maken. Eigenlijk is dit zelfs beter, want de zalmmousse heeft dan voldoende tijd om in de koelkast op te stijven.

Klop met een handmixer

Je maakt zalmmousse door de gezeefde zalmpasta met stijfgeklopte slagroom te mengen. Het is dus van belang dat de slagroom echt goed stijfgeklopt is.

Zelf gebruik ik als ik slagroom maak, vaak een slagroomapparaat, dit is namelijk super snel.

Echter als je je slagroom in een zalmmousse maakt en dan iets langere tijd in de koelkast bewaard, dan kan slagroom uit een slagroom apparaat wat eerder inzakken. Dit wil je liever niet, dus voor dit recept is het de moeite waard om slagroom met een handmixer of keukenmachine (of met de hand) goed stevig te kloppen.

Zalmmousse garneren

Deze zalmmousse is een super simpel gerecht en je kan het net even wat mooier maken door het mooi te garneren. Je kan natuurlijk een plakje citroen gebruiken, maar het staat nog mooier als je een lange citroenkrul gebruikt.

Je krijgt een mooie lange citroenkrul door met een fijnschiller of zesteur de citroen helemaal rond te schillen.

Bovendien staat het mooi als je deze zalmmousse niet alleen met een citroenkrul maar ook met een klein takje peterselie garneert. Het geel van de citroen en groen van de peterselie steken mooi af bij de lichtroze zalm.

Als je peterselie een beetje slapjes is, leg het dan 10-15 minuten in een kom met ijskoud water.

Zalmmousse

  • 1 blik wilde roze zalm ((155 gram uitlek gewicht))
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 theelepel zout
  • citroenkrullen
  • krulpeterselie
  1. Laat de zalm uitlekken en verwijder velletjes en graten.



  2. Doe de zalm in een zeef en wrijf fijn met een lepel. Haal als je nog graatjes tegenkomt, de graatjes eruit. Afhankelijk van je zeef en de zalm kan je het door de zeef duwen of gewoon in de zeef fijn wrijven. Voeg wat zout en peper toe en meng door elkaar heen.



  3. Klop de slagroom stijf.



  4. Schep de fijngewreven zalm door de stijfgeklopte slagroom heen, zodat je een egaal roze massa krijgt.



  5. Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast om op te stijven. Garneer met een citroenkrul en een takje peterselie.



  6. Je maakt een mooie citroenkrul door met een dunschiller een rondje rond de citroen maken.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *