Ik maak deze lekkerbekjes met kabeljauwfilet. Kabeljauw is namelijk een mooie stevige vis en blijft dus mooi stevig als je hem frituurt.

Ik frituur maar zelden, maar als ik frituur dan gebruik ik geen zaad-oliën, dus geen plantaardig frituurvet of zonnebloemolie. Ik frituur in ossewit.

Verschillende soorten amandelmeel

Verder gebruik ik voor het beslag geen tarwebloem maar amandelmeel. Je kan verschillende soorten amandelmeel kopen. De hele fijne amandelmeel voor patisserie, standaard amandelmeel of naturel (bruiner) amandelmeel gemaakte van bruine amandelen. Dit wat grovere bruinere amandelmeel gebruik ik het liefst om te paneren.

Glutenvrij natuurlijk

Deze keto lekkerbekjes zijn natuurlijk ook glutenvrij. Dat is het fijne van mijn keto recepten, ik gebruik ook geen toevoegingen die gluten bevatten. Daarom zijn al mijn keto recepten in principe glutenvrij al moet je als je bijvoorbeeld coeliakie hebt en dus echt absoluut geen gluten mag eten, wel altijd goed de verpakkingen van de producten checken. Want zelfs amandelmeel kan bij sommige leveranciers sporen van gluten bevatten.

Keto lekkerbekjes

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 ei
  • 100 gram amandelmeel
  • 500 gram ossewit
  1. Verhit het ossewit in de frituurpan op hoog vuur.

  2. Klop het ei goed los en giet in een diep bord. Spreid het amandelmeel ook op een bord uit. 

  3. Dep de kabeljauwfilet droog en haal de vis dan eerst door het losgeklopte ei en dan door het amandelmeel. Doe dit aan beide zijden.   4. Zodra het frituurvet goed heet is leg je de kabeljauwfilet voorzichtig in de frituurpan.   5. Frituur totdat de kabeljauwfilet aan beide kanten goudbruin is. Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *